Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   UWAGA Buble!! (https://forum.cdrinfo.pl/f28/uwaga-buble-62743/)

rork 25.02.2006 08:55

Rozumiem jednej nie rozpoznaje nawet dwóch,trzech ale wszystkich pięciu ? to już wygląda na jakąś skopaną serię :(

joujoujou 25.02.2006 17:16

Tak jak pisałem, miałeś pecha, a może Twój palnik po prostu ich nie lubi? :glaszcze:

sobrus 25.02.2006 17:26

no dobra poddaje sie. przyznaje ze plytki ActiveJet to chyba najgorszy syf jaki w zyciu widzialem. Od wrzesnia nie zepsulem ani jednej plytki - a dzis juz dwa activejety leza w koszu. Jedna wylozyla sie na 97%, druga na 50%.
O dziwo ta pierwsza idealnie dziala na stacjonarce ... pomijajac ze nie ma konca.

tom-as 25.02.2006 18:58

Cytat:

Napisany przez sobrus
no dobra poddaje sie. przyznaje ze plytki ActiveJet to chyba najgorszy syf jaki w zyciu widzialem. Od wrzesnia nie zepsulem ani jednej plytki - a dzis juz dwa activejety leza w koszu. Jedna wylozyla sie na 97%, druga na 50%.

:respect: No widzisz !!! A Ty od razu na ekskluzywne CMC chciałeś przejść. :)

VIZZARD 26.02.2006 19:12

Ilość załączników: 1
I proszę też nie bluźnić na Azule :nie:

Oto Azul palony na x24 na 1620B7T9

mallow 26.02.2006 20:16

ehh... jak tak czytam to czasy HITów mi sie przypominaja... :) Ja potrafilem skopcic nawet Verabtimki :) ale to wina biosu byla ||

ed hunter 26.02.2006 21:18

Cytat:

Napisany przez mallow
ehh... jak tak czytam to czasy HITów mi sie przypominaja... :) Ja potrafilem skopcic nawet Verabtimki :) ale to wina biosu byla ||

ostatnio szukając starej wersji DVDDecryptera, wygrzebałem czerwonego HITa :D NEC jej nie widzi a DVD-Rom Samsung częściowo, wydając przy tym odgłosy jakby miał się rozlecieć. co HIT to HIT, ale Datexy, niby ta sama stajnia a działają jeszcze starsze. :respect:

ratat 26.02.2006 23:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ostatnio szukając starej wersji DVDDecryptera, wygrzebałem czerwonego HITa :D NEC jej nie widzi a DVD-Rom Samsung częściowo, wydając przy tym odgłosy jakby miał się rozlecieć. co HIT to HIT, ale Datexy, niby ta sama stajnia a działają jeszcze starsze. :respect:

Ja mam ponad siedmioletnią płytkę BTC (pamiętacie je? te prawie przeźroczyste z zielonym spodem?) i mój czytnik audio (Boże, dzięki ci za Kenwooda) czyta ją bez zająknięcia:) Pamiętam, że dałem za nią jeszcze 6.50PLN :wow:

sobrus 27.02.2006 00:33

takie BTC z okiem? a ja kiedys myslalem ze to syfy jakies... ale w porownaniu do dzisiejszych to rewelka byla
a co do AZULow to kiedys trafilem na dobra partie - dzialaly w dreamcascie (!). Ale jak kupilem ostatnio jakies AZULe to niestety "no disc inserted" :(
Co wiecej Metal Slug wypalony na Azulu ostatnio zaczal szwankowac i zawieszac emulator. W trosce o laser plytke wyrzucilem...
Posiadaczom DC polecam plytki firmy... Sony (!). Dzialaja w konsoli idealnie, tylko verbatim moga sie z nimi rownac.

lukk21 27.02.2006 00:39

Cytat:

Napisany przez ratat
Ja mam ponad siedmioletnią płytkę BTC (pamiętacie je? te prawie przeźroczyste z zielonym spodem?) i mój czytnik audio (Boże, dzięki ci za Kenwooda) czyta ją bez zająknięcia:) Pamiętam, że dałem za nią jeszcze 6.50PLN :wow:

przedwczoraj przetestowałem sobie 8 letnie BTC (Fifa World Cup 98 :) ) i 100% da sie odczytać :spoko:

ratat 27.02.2006 01:41

Cytat:

Napisany przez sobrus
takie BTC z okiem? a ja kiedys myslalem ze to syfy jakies... ale w porownaniu do dzisiejszych to rewelka byla.

Tak, z okiem, ale te starsze o jasnozielonym spodzie - potem były w sprzedaży takie o niebieskawym zabarweniu (morskim?) i one były już baaaardzo kiepskie. Ach te czasy, gdy do wyboru były BTC, TDK albo Verbatim, czasem BASF, jeszcze BASF... Przynajmniej człowiek nie był jak ten przysłowiowy osioł u żłobu:P

Z takich starych płytek CD mam w podobnym wieku właśnie Verbatimy, TDK, BASF, MMore, Dysan, złote Kodaki wypalane 2x na zabytkowym Acerze i wszystkie chodzą OK - żadnych trzasków ani przeskoków, czego można byłoby się spodziewać po audio!

Ale trzeba będzie i tak niedługo przegrać wszystko.....

Ciacho13 07.04.2006 08:20

Nie wiem czemu tak narzekacie na ActiveJet'y. W sumie z takimi płytkami to jedna wielka loteria, ale z moich jestem nawet zadowolony, mam kilka takich płytek, nagranych już z 1.5 roku temu i działają do tej pory, oprócz tego da się je dobrze i szybko odczytać... Mam zarówno te starsze wersje (z czarnym logiem active jet) jak i nowsze z kolorowym logiem. Płytki nagrywane na NEC'u ND3520aw z firmware wymienianym zawsze na nowe. Zarówno nec jak i moja druga nagrywarka LG4167b z DL13 je odczytują, xbox z czytnikiem thomsona też radzi... tylko gamecube nawet nie chce ich ruszyć... ale wybredność gamecube'a nie zna granic ;)

Ormianin 07.04.2006 12:32

Cytat:

Napisany przez Ciacho13
Nie wiem czemu tak narzekacie na ActiveJet'y.

Hawki, ActiveJet'y, Omegi i inny ochlap kupuje kupe ludzi, przedwczoraj bylem w Kauflandzie, i byla promocja na Hawki i MediaStory za pudelko z 10 plytami DVD-R albo CD-R 5,59 zl, szly jak cieple buleczki... szczegolnie CD-R, bo malo ludzi jednak ma jeszcze nagrywaki DVD-R, wczoraj wieczorem odwiedzil mnie znajomy ze swoja filmoteka, w klaserze na 100 CD, goscily przede wszystkim CD-R Hawki, z ktorymi nie obchodzono sie szczegolnie dobrze (porysowane, poplamione) o dzwio moja stacjonarka wszystko odczytuje, naped CD-R w kompie wyje, ale plyty czyta... nie ukrywajmy kto z przecietnych ludzi robi test jakosci po nagraniu, nagra sie i jest ok

MetalSlug 07.04.2006 14:05

Są jeszcze takie płytki, jak "i.rec". Swego czasu uzykałem świetny wynik 50% skuteczności bezbłednego wypalania. Jedna, albo dwie z nich (miałem C25) dają się odczytac do dzisiaj. ;)

MetalSlug 07.04.2006 14:08

Cytat:

Napisany przez sobrus
Co wiecej Metal Slug wypalony na Azulu ostatnio zaczal szwankowac i zawieszac emulator. W trosce o laser plytke wyrzucilem...

Zostałem wypalony na Azulu? ??? :haha: ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:10.