![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.10.2007
![]() |
Verbatim DVD DL printable UMEDISC - jakość?
Panowie,
Czy ktokolwiek z Was zetknął się z Verbatimami DL do nadruku z dziwnym symbolem UMEDISC-DL1-64. Kupiłem przypadkowo 4 sztuki i mam obawy co do ich jakości. Podobno są made in China. Czy warto na nich wypalać, czy raczej są to śmieci ![]() Pudełko z którego wyjmował płyty sprzedawca wyglądało na oryginalne , sklep też zaufany. Będę wdzięczny za komentarze. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak jak wszystko ostatnio
![]() ![]() itd itp UMEDISC(CHINA) LTD http://www.31124.tradebig.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
- Fabryka jest jedną z lepszych na rynku, każde nowe serie płyt mogą mieć problemy ze starym softem nagrywarki, nie aktualizowanym na bieżąco więc trzeba regularnie uaktualniać oprogramowanie nagrywarki; upgrade softu - opisane jest to na wielu stronach. Aktualny soft nagrywarki pięknie nagrywa płyty UMEDISC-DL1-64; --- Aktualizacja softu jest opisana nawet na forum cdrinfo ... Można też dopytywać się przy każdym zakupie o serię id płyt i nic nie robić i nagrywać stale na starych płytach i nie mieć pretensji do nowych płyt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zamaskowany
Cytat:
Większość sprzedawców nawet nie odpowie na pytanie o serię i kody na płytach ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Jak ma się nagrywarkę z przed 10-lat , to już pewnie nic nie nagrywa, a napewno nie płyty DL
![]() Przy starym sofcie trzeba pytać o numer ID płyty sprzedawcę. Przy zakupie nowszych serii płyt nie można mieć pretensji do sprzedawców. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() Bo my tu praktycznie dochodzimy do odwrotnych wniosków-najlepiej nagrywają DVD+DL stare porządne napędy ze szklaną optyką -ponieważ strategie zapisu DVD+R DL nie zmieniły się od ich wejścia na rynek -jedyne co się zmieniło to jakość płyt. Zapis Verbatima DVD+R DL rok produkcji nośnika 2013 ośmioletnim NEC 4551A z firmware z 2007r-najnowsze napędy mogą sobie pomarzyć w śnie o takim zapisie ![]() ![]() Wracając do tematu to podaj które nagrywarki mają na bieżąco firmware aktualizowany bo ja znam jedynie najnowsze modele producenta do których wychodzi 1-2 firmware a wraz z pojawieniem nowego modelu już nie są wydawane. Część płyt DVD+R DL ma sfałszowany MID i pytanie do sprzedawców nic nie da ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Czy może ktoś orientuje się co do jakości płyt Verbatim DL printable wyprodukowanych w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Będę wdzięczny za odpowiedź. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zamaskowany
Miałem tylko DVD+R i DVD-R wyprodukowane z UAE głównie x8 z MID MCC- jakościowo gorsze od indyjskich -co do DVD +DL to widziałem tylko gdzieś DL x2,4 z MID MKM001 z Emiratów ale jakości nie kojarzę -nie pamiętam dawno to było
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Dostałem info, że Verbatim DL printable ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich
zgłaszają sie jako: MID: MKM-003-00 Czy to możliwe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zamaskowany
Oczywiście -oznacza to tylko tyle że jest to nośnik Verbatima DVD+R DL x8
Płyty z takim MID-em są produkowane w Singapurze,Indiach ,Tajwanie i UAE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Czyli z jakością nie powinno być źle (?)
W przeciwieństwie do tych produkowanych w Chinach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zamaskowany
Chińskie mają inny MID i inaczej wyglądają i wszystkie testy jakie widziałem raczej marne były.
Teoretycznie Verbatim DL x8 z UAE powinien być OK -ale nigdy się z nim nie spotkałem ![]() foto chińczyka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Program z odczytaniem płyt DVD DL przez DH20A4H | wolf | Napędy optyczne DVD | 5 | 21.06.2009 12:49 |
LG 4167B i DVD Verbatim DL | Grendel007 | Napędy optyczne DVD | 8 | 16.05.2009 19:31 |
Czy można nagrać płytę DVD DL na nagrywarce DVD nie DL? | swietne | Napędy optyczne DVD | 8 | 07.01.2005 12:11 |
Dvd Dl | muad1 | Napędy optyczne DVD | 9 | 05.01.2005 14:35 |
stacjonarne nagrywarki dvd - jaka jakość? | egregor | Napędy optyczne DVD | 2 | 16.01.2004 14:22 |