![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Moja najstarsza płyta CD-R
Dziś robiłem porządki i znalazłem moją pierwszą płytę CD-R.
Wypalał ją mój kolega bo ja wtedy nie miałem jescze palnika. Nagrywarka była chyba sony , ale głowy bym nie postawił. Data wypalenia 8 styczeń 1996r. A to ta płytka Płytka się czyta doskonale , właśnie dla bezpieczeństwa zrobiłem dziś kopię, bo mam tam ważne historycznie rzeczy np. gry z 1983 roku i temu podobne pamiątki. Zrobiłem nawet CD speed test w Nero Tak ta płyta wygląda w moim drugim w życiu palniku ![]() A tak wygląda w rocznym Pionku 107 Jak dla mnie to ta płyta nieźle wygląda jak na swój wiek ![]() Piszę też to dla tego bo ostatnio robiłem testy porównawcze płytek palonych na moim pierwszym palniku ( Philips ![]() Wtedy skopiowałem parę (naście ?) płytek audio dla siebie i dla kolegi. Kolega z tych płyt do dziś intensywnie korzysta, a moje kopie sobie tylko lerzakują, bo kopię zrobiłem ale z nich nie korzystam. No i po testach porównawczych wychodzi na to że płyty cd-r używane często lepiej znoszą upływający czas niż płyty nie używane, tylko leżakowane w chyba dobrych warunkach (kartonowe pudła , szczelnie zamknięte bez dostępu światła) ! (ten sam nośnik , nagrywany w tym samym dniu) Co do trwałości płyt DVD mam podobne odczucia, płyty używane częściej lepiej wyglądają niż te nie używane (nie odtwarzane). Ale to już w dziale DVD ![]() No chyba że to już było , to proszę o info bo nie chcę powielać opinii. A ostatnio z doskoku śledzę co się tu dzieje, i wiele żeczy mi umyka.
Czołgi --> Strona Czołgiem! Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 06.05.2005 o godz. 21:59 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|