![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Specjalnie rozpakowalem cakeboxa TDKów, jak sobie poczytałem to straszenie.
![]() I muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Przy pierwszej płycie paloej x8 nero się zawiesił na ok 25% palenia, przy drugiej już poszedł dobrze, wynik wcale nienajgorszy, jitter za wysoki, to fakt. ![]() Palona na BENQ EW162I Jutro wypalę x4, będzie można porównać.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.08.2004
![]() |
Łeee - szczeże to jest całkiem nie brzydki scan
![]() Jitter całkowicie akceptowalny, PI errors bardzo ładnie, odrobine gorszy koniec ale i tak wróże płycie długie życie. Jeśli reszta sie będzie wypalała podobnie to nie jest koniec świata, bez problemu odczytasz tą płyte za 3 lata, pomimo tych błędów (oczywiście jeśli nie będzie porysowana - wtedy to różnie bywa) |
![]() |
![]() |
#33 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Ostatnio zakupiłem po szpindelku TDK + i - .
W testach napsułem sporo płytek ![]() Wykresów nie zamieszczę bo mi się nie chce. Generalnie od czasów pionka 106 - 107 do teraz (benek 1640) TDK jest zdecydowanie gorsze od Verbatim. Przy obecnych w miarę wyrównanych cenach nośników , dla mnie wynik cena/jakość wychodzi tylo Verb. Jak ktoś lepsze płytki znajdzie to chętnie popalę ![]() Palę bo lubię ![]() Znaczącego pogorszenia się ostatnio palenia płyt TDK nie zauważyłem, dla mnie zawsze były takie sobie.
#34 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.09.2004
![]() |
Kurcze, niby TDK to dobra firma, a w sumie mam rowniez co do niej mieszane uczucia. Qsuite wrzeszczy ze plytki lepiej nie nagrywac 8x.
Nagralem plytke z predkoscia 4x i nie wiem co o tym sadzic. Mozecie napisac mi swoje odczucia odnosnie wykresow, plizzz. |
![]() |
![]() |
#35 |
Bywalec
![]() |
Wg. mnie to wygląda całkiem nieźle... PI niskie i stabolne, Pie nie osiąga jakichś wielkich wartości i jest go w zasadzie mało. Wg. mnie nie ma sie co martwić o nagrane tam żeczy.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#36 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
@koalla145
popraw tego Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#37 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2005
![]() |
Ostatnio TeDeKi bardzo potanialy-u mnie 12.99 za 10 szt,zarowno plusy jak i minusy i to zapewne zwiazane jest wlasnie z pogarszajaca sie jakoscia tychze nosnikow,ktore przestaly"schodzic" z polek.
|
![]() |
![]() |
#38 |
Bywalec
![]() |
Sorka za błąd.
Co do cen TDK'ów - kupowałem regularnie na warszawskiej giełdzie komputerowej spindel po 50sztuk - w sumie 150 dvdków i zawsze trafiałem na dobre egzemplarze więc to jest ciężko powiedzieć. A kosztowały mnie ok. 1.30 -1.50 za sztukę. Może te wszystkie tanie to są podróbki***8230; a może TDK robi to świadomie***8230; a może ruskie kradną wszystkie dobre tdk i zalewają nas podróbkami***8230; Bóg jeden wie. |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Gość
|
Cytat:
Cytat:
Są jeszcze dobre TDK'i przynajmniej w/g mnie '+' sa dobre dziś nagrana ,jutro kupie '-' z ciekawości ![]() |
||
![]() |
#40 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2003
![]() |
![]()
U mnie z tymi j****** tdk ami tez były problemy ale tylko do czasu....... kiedy przestałem je kupować
![]() Podsumuwując TDK więcej napewno już nie kupię - totalny shit - coś w podobie płyt typu NO NAME . Pozdro 4 all ![]() A ! zapomniałem napisać że mam spore doświadczenie co do jakości płytek bo na swoim koncie mam już wypalone ponad 2000 płytek dvd przez 2 lata i 2 miesiące mniej więcej . Wypalam je na LG GSA4040B i od roku także na LG GSA4163B . Obie spawary śmigają jak szalone .....nawet po sporym już przepale ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cieniogrojec : 24.01.2006 o godz. 20:28 |
![]() |
![]() |
#41 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
Wniosek jednoznaczny: NIE palić ich x4, gorzej wychodzą. ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#43 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.12.2005
![]() |
Więc jestem kolejnym super zadowolonym użyszkodnikiem gsa-4167B
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2006
![]() |
hej! tak czytam i czytam ten temacik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
Cytat:
ID: SONY D11 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56555 no i Verbatimy Chyba obecnie najlepsze płyty 8 )
![]() |
|
|