Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.03.2006, 15:52   #1
maciek516
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.02.2006
maciek516 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zdjęcia z wakacji znikają z cd :(

witam serdecznie , nagrałem sobie zdjęcia na cd-r ( verbatim ) , nagrywałem programem nero 6 , podczas nagrywania nie wystąpiły żadne błędy , teraz kiedy chce obejrzeć zdjęcia one ''zniknęły '' z cd , po włożeniu tej płyty do napędu pc strasznie zwalnia , jak ''dobrze pójdzie '' to w oknie pliki ze zdjęciami ale nic pozatym , ( wyskakuje błąd ''crc'' ) czy można cos z tym fantem zrobić ? , używałem programu bad copy pro ale nie pomógł , jak płytka jest w napędzie to komputer tak zwalnia że nic nie można prawie zrobić , prosze o pomoc , pozdrawiam
maciek516 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.03.2006, 18:50   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jesli bad copy pro nie pomogl, to kiepsko to widze.
Probuj odczytac te plyte na innych napedach, moze u kogos na ktoryms sie uda odzyskac choc czesc materialu. Sam nie podajesz jaki naped masz, a bywaja takie z kiepska korekcja bledow i wtedy takie wlasnie klopoty.

To, ze to plytka verbatima, nic jeszcze nie znaczy. Podstawa to jakiego jest producenta. Przypuszczam ze ta twoja to moze byc cos w stylu zwykla 'data life' wyprodukowana np przez Moser Baer India i to jest szajs. Sama marka nic juz nie znaczy w dzisiejszych czasach.
Stary 03.03.2006, 20:10   #3
maciek516
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.02.2006
maciek516 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywałem płytkę samsungiem sw-224b , sprawdzałem w nagrywarce samsunga dvd bo też mam takową ale jest lipa widać że coś jest na płytce ale to wszystko no i to zawieszanie pc w czasie odtwarzania płytki , nie dawno miałem taką samą sytuacje ale odzyskałem pliki dzięki programowi ''bad copy pro '' wtedy nagrywałem na samsungu ( czarny ) a teraz to lipa konkretna , nagrywarka chyba ok bo muze dobrze nagrywa ,pozdrawiam
maciek516 jest offline  
Stary 03.03.2006, 21:23   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no tak...najważniejsze, że czarna

to ja jeszcze raz napiszę - inny napęd i powinno się udać, jeśli nie to... nie
ed hunter jest offline  
Stary 13.03.2006, 21:53   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez maciek516
zdjęcia z wakacji znikają z cd
Oh Fuck!

A mówili, że ta cenzura co ją mieli wprowadzić to bujda...

Stary 13.03.2006, 22:05   #6
oddwor
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2005
oddwor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróbuj na benq1625, pionku110, lg4167b - to napędy z dość dobrą korekcją błędów - jeśli one nie odczytają tej płyty, to już nic jej nie odczyta
Ważny oprócz nośnika i nagrywarki jest sposób przechowywania płyt
Na nasłonecznionym parapecie zbyt długo nie wytrzymają
Stary 13.03.2006, 22:18   #7
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niestety klania sie oszczedzanie na nosniku. Plyta na ktorej to zapisales to jakis bardziew. Zapewne to jakis podrabiany Verbatim.

Sprawdz czy nosnik da sie odczytac w jakims napedzie z dobra korekcja. Jezeli tam nie ruszy to niestety... pozostaje sie wybrac ponownie na ten sam urlop.
BD jest offline  
Stary 14.03.2006, 20:47   #8
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Niestety klania sie oszczedzanie na nosniku. Plyta na ktorej to zapisales to jakis bardziew. Zapewne to jakis podrabiany Verbatim.

Sprawdz czy nosnik da sie odczytac w jakims napedzie z dobra korekcja. Jezeli tam nie ruszy to niestety... pozostaje sie wybrac ponownie na ten sam urlop.
No troche dziwne .... skoro ktos wybral Verbatim to jak mogl oszczedzac na nosniku Co do podrobek to mozliwe tak jak mozliwe jest to ze plyta od poczatku sie kiepsko nagrala i po dluzszym czasie widac tego skutki.

ps. A moze to jakas super cd ktora robi miejsce na nowe foto z przyszlych wakacji wywalajac mniej udane fotki

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: