![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2006
![]() |
zdjęcia z wakacji znikają z cd :(
witam serdecznie , nagrałem sobie zdjęcia na cd-r ( verbatim ) , nagrywałem programem nero 6 , podczas nagrywania nie wystąpiły żadne błędy , teraz kiedy chce obejrzeć zdjęcia one ''zniknęły '' z cd , po włożeniu tej płyty do napędu pc strasznie zwalnia , jak ''dobrze pójdzie '' to w oknie pliki ze zdjęciami ale nic pozatym , ( wyskakuje błąd ''crc'' ) czy można cos z tym fantem zrobić ? , używałem programu bad copy pro ale nie pomógł , jak płytka jest w napędzie to komputer tak zwalnia że nic nie można prawie zrobić , prosze o pomoc , pozdrawiam
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesli bad copy pro nie pomogl, to kiepsko to widze.
Probuj odczytac te plyte na innych napedach, moze u kogos na ktoryms sie uda odzyskac choc czesc materialu. Sam nie podajesz jaki naped masz, a bywaja takie z kiepska korekcja bledow i wtedy takie wlasnie klopoty. To, ze to plytka verbatima, nic jeszcze nie znaczy. Podstawa to jakiego jest producenta. Przypuszczam ze ta twoja to moze byc cos w stylu zwykla 'data life' wyprodukowana np przez Moser Baer India i to jest szajs. Sama marka nic juz nie znaczy w dzisiejszych czasach. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2006
![]() |
nagrywałem płytkę samsungiem sw-224b , sprawdzałem w nagrywarce samsunga dvd bo też mam takową ale jest lipa widać że coś jest na płytce ale to wszystko no i to zawieszanie pc w czasie odtwarzania płytki , nie dawno miałem taką samą sytuacje ale odzyskałem pliki dzięki programowi ''bad copy pro '' wtedy nagrywałem na samsungu ( czarny ) a teraz to lipa konkretna , nagrywarka chyba ok bo muze dobrze nagrywa ,pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no tak...najważniejsze, że czarna
![]() ![]() to ja jeszcze raz napiszę - inny napęd i powinno się udać, jeśli nie to... nie ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A mówili, że ta cenzura co ją mieli wprowadzić to bujda... ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Spróbuj na benq1625, pionku110, lg4167b - to napędy z dość dobrą korekcją błędów - jeśli one nie odczytają tej płyty, to już nic jej nie odczyta
![]() Ważny oprócz nośnika i nagrywarki jest sposób przechowywania płyt ![]() Na nasłonecznionym parapecie zbyt długo nie wytrzymają ![]()
#7 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Niestety klania sie oszczedzanie na nosniku. Plyta na ktorej to zapisales to jakis bardziew. Zapewne to jakis podrabiany Verbatim.
Sprawdz czy nosnik da sie odczytac w jakims napedzie z dobra korekcja. Jezeli tam nie ruszy to niestety... pozostaje sie wybrac ponownie na ten sam urlop.
#8 | |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() ps. A moze to jakas super cd ktora robi miejsce na nowe foto z przyszlych wakacji wywalajac mniej udane fotki ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|