Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2005, 14:07   #1
envious
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.07.2005
envious w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy zdrapany barwnik

wypalona kilka dni temu płytka z Bardzo Cenną Zawartością nie chciała mi chodzić. winda zawieszała się, jak ją tylko poczuła w napędzie, nero powiedział mi, że ścieżka jest, ale przy odczytywaniu wypluł same błędy 'nie do naprawienia'. po oględzinach stwierdziłam, że od góry wygląda normalnie, ale od spodu płyta ma dziwne wzorki. delikatnie podrapałam paznokciem i barwnik zaczął się pięknie odklejać. teraz jest cześciowo zdrapany, a wzorków od nietrzymającej się warstwy sreberka jest więcej.

darujcie mi uwagi nt. jakości płyty, nagrywano mi ją w fotolabie i głupia byłam, że nie kazałam wykorzystać, powiedzmy, Memorexa. ale nic już na to nie poradzę, a dane z płyty chcę odzyskać. pytanie brzmi: czym i jak to naprawić? nie wierzę w odzyskiwanie softwarowe, skłaniała bym się raczej ku pomalowaniu nieszczęsnego nośnika srebrną farbą (desperacja), ale może macie jakieś doświadczenie w tym zakresie?
envious jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.07.2005, 14:38   #2
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
walnij se olejka i do tego lamperie
a teraz bez żartow wg mnie to pozegnaj się z płytką i danymi na niej nagranymi. Ewentualnie mozesz nakleic na płytkę etykietę aby zabezpieczyc resztę przed odklejaniem i popróbowac odczytać dane na innym sprzęcie. Człowiek uczy się na błedach - niestety.

Ostatnio zmieniany przez czechoj : 25.07.2005 o godz. 14:41
czechoj jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: