Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 01.10.2006, 15:57   #3
ychus
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.08.2005
ychus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jeśli masz hdd na sata
MAM
to napędy daj na master na osobnych kanałach jeśli masz tylko jeden kanał to podepnij wedle uznania byle zworki były dobrze
MAM TYLKO JEDEN KABEL (SZEROKI) TJ.ATA I NAGRYWARKI SĄ RAZEM NA TYM KABLU (NEC - MASTER - NA KOŃCU,ASUS POŚRODKU - SLAVE- NO I POŹNIEJ WEJ. NA PŁYTĘ GŁÓWNĄ ).MAM USTAWIĆ W OBU NAGRYWARKACH NA MASTER? ZRESZTĄ NIEDAWNĄ WYJĄŁEM NEC-a I ASUS SAM BYŁ NA TEM KABLU JAKO MASTER I NIC TO NIE ZMIENIŁO .
bios'a wgraj od razu 1.41 najlepiej ten pod windows (MAM POD XP), pamiętaj też o aspii dma (SPRAWDZAŁEM W SYSTEMIE I KAŻDY KABEL MIAŁ ZAŁ. FUNKCJĘ DMA )i taśmie 80żyłowej (TZN. CO Z NIĄ MA BYĆ ? )
przydało by się sprawdzić czy sam asus na taśmie robi takie jaja bo możliwe że napędy się gryzą (ROBI JAK PISAŁEM WYŻEJ )
co do różnicy w firmware dla XP i XP64bit to nie ma żadnej[/QUOTE]
MASZ JAKIEŚ INNE SUGESTIE ?FIRMWARE WGRAM JESZCZE DZIŚ JAK WRÓCĘ DO DOMU .POZDRAWIAM
ychus jest offline  

Twoje uprawnienia: