![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.08.2005
![]() |
bios, firmware do Matshita UJ-840d
Witam
Mam w notebooku nagrywarkę DVD Matshita UJ-840D. Wyczytałem że jest to napęd ze stajni Panasonica. Podobny model tylko bez literki "D" nagrywa także DVD-RAM. Czy ktoś ma na to jakieś lekarstwo ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.07.2003
![]() |
ja sie zastanawiam dlaczego w moim notebook'u ta nagrywarka osiąga max 2x DVD
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Matshita Uj-840d
no jesli ktos by wiedzial cos a temat firmware do tej wypalarki to tez bylbym wdzieczny za jakiegos linka .
Napisalem maila do firmy zajmujacej sie servisem notebookow ktory akorat posiadam i odpisano mi zebym zmienil plyty na inne jesli te ktore mam nagrywa mi tylko x2 beszczelne typy Wiec prosze o help
#4 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
CZym sie r***243;***380;ni***261; D od S ? bo jak niczym to tu ---> http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=14&manufactor=18 co***347; jest
![]() edit: http://www.frazpc.pl/b/136827 kilka wypowiedzi
Ostatnio zmieniany przez rork : 28.04.2006 o godz. 18:55 |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Hym ... czytalem juz ten art. i wydaje mi sie ze ta ostatnia literka ma tu duze jesli nei wielkie znaczenie wiec nei bede raczej ryzykowac .... chyba ze ktos juz to sprawdzil i moze mi powiedziec czy dziala
EDIT : a odnosniki do ftp sony jakos mi nie dzialaja :/ EDIT 2 : Wlasnie wiem ze jest jakis programik do sprawdzania jaki jest aktualnie bios w nagrywarce ale nie pamietam jak sie ten program nazywa wiec moze jakis help w tej sprawie jeszcze z gory THX
Pepe-Kin Ostatnio zmieniany przez pepekin : 28.04.2006 o godz. 19:41 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2006
![]() |
Nie ma firmwaru
Niestety ja też mam nagrywarkę UJ-840D. Mam problemy z nagrywaniem szybkich nośników DVDx16. Nagrywam bez problemu płytki DVD-R z oznaczeniem 1-4x. Te szybsze x8 i x16 nie są prawidłowo odtwarzane na moim stacjonarnym DVD (a te same nośniki nagrane na innym kompie chodzą bez problemu). Próbowałem różne nośniki i odkryłem, że dobrze się nagrywa na Verbatimach DVD+R x16 (nie ma już verbatimów x8). Ale to nie tędy droga. Najlepszym rozwiązaniem byłby nowy firmware, ale nigdzie go nie znalazłem. W firmie która wyprodukowała komputer zostałem spławiony. Kazali mi oddać sprzęt do serwisu. Może ktoś z forumowiczów rozwiązał ten problem?
|
![]() |
![]() |
|
|