Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   CD-W540E --- v1.0K update (https://forum.cdrinfo.pl/f29/cd-w540e-v1-0k-update-19150/)

mr_spock 07.03.2004 21:53

juz dos dlugo nie uzywam tej nagrywarki, ale wiem ze z 1.0k mialem problem. bardzo dlugo rozpoznawal cd, nie nagrywal rw - "wiecej grzechow nie pamietam".
Od razy wgralem wersje przed ostatnia (nie pamietam symbolu).

Nagrywara w koncu sie rozwalila i krazyla miedzy mna a servisem - zawsze wracala z innym biosem. Za 3 razem wgrali 1.0K, ale juz jej nie sprawdzalem, dalem sobie spokuj.

esem 08.03.2004 07:31

Cytat:

Napisany przez kwlthc85
Jak cofnać? A dlaczego jest lepszy, jak "echoo" pisał ze żałuje upgraude biosa. Czy ta wersja co ja mam to jest dobra, nie jest wadliwa czasem?

Wgrać starszy BIOS. Nowsze Biosy są... nowsze: usuwają stare błedy i... wprowadzają nowe. 8)

kwlthc85 08.03.2004 15:59

Cytat:
Napisany przez esem
Wgrać starszy BIOS. Nowsze Biosy są... nowsze: usuwają stare błedy i... wprowadzają nowe.

Jak wgram starszy bios to bedzie to tak ze nowszy usunie a zainstaluje starszy bez zadnych problemów. Czy tak?

surff 08.03.2004 16:00

Cytat:

Napisany przez kwlthc85
Cytat:
Napisany przez esem
Wgrać starszy BIOS. Nowsze Biosy są... nowsze: usuwają stare błedy i... wprowadzają nowe.

Jak wgram starszy bios to bedzie to tak ze nowszy usunie a zainstaluje starszy bez zadnych problemów. Czy tak?

Dokładnie tak. Nadpisujesz FLASH ROM inną wersją Biosu i smiga - sprawdzone:)

kwlthc85 08.03.2004 20:45

Ponoć ten bios czyli v1.0K
Zmiany:
Dodano obsługę odczytu płyt Ultra Speed CD-RW
Dodano obsługę zapisu i odczytu z prędkością x12 nośników High Speed CD-RW firm NANYA oraz LEAD DATA
Umnie nie widzi tego rodzaju płyt, czyżby bios był zepsuty?

kwlthc85 08.03.2004 21:17

Już ultra speed czyta ale nie wiem jak z tamtymi czy potrafi nagrać, sory za kłopot.

danex 23.04.2004 13:50

a mnie wgranie biosu 1.0k pozwolilo na kopiowanie zabezpieczonych CACTUSEM plyt audio co nie było możliwe wcześniej żadnym ze znanych mi programów do kopiowania (clonecd, alkochol120% itd) a teraz starsze wersje CACTUSA kopiuja sie zwyklym NERO 5.5
pozdrawiam

Cavenaghi 26.12.2004 20:57

Ja z kolei nie moge napisac NIC dobrego odnosnie biosu w wersjii 1.0 K!!! Na moje nieszczeście skusiłem sie raz aby "ulepszyć" troche moją nagryware-ale teraz juz wiem, że był to krok w złą stronę :) Wszystkie płytki były czytane wolniej-w nero nie dało sie skasować żadnej płytki CD-RW (zawsze wyskakiwal jakis błąd), a o nagrywaniu czegokoliwek lepiej nie wspominac... Przy 100 % błedy zapisu wyskakiwały.. Dobrze, że chcociaz mialem wersje BOX owej nagrywary i na dolaczonej plytce byla wersja biosu 1.0C, którą mam do dzisiaj-i juz jej nigdy nie zmienie (co prawda nie da sie nagrac wszystkich nosnikow z predkoscia 32X badz 40X, ale te 2 minuty mnie nie zbawia :) Ogólnie nie polecam owego 1.0K, ale jezeli ktos chce-to prosze bardzo-moze to tylko u mnie takie bledy byly..Pozdrawiam

coolart 26.12.2004 23:57

no wlasnie mnie tez nie nagrywal RW a juz o kasowaniu mozna bylo pomazyc, z Rkami bylo tez kiepsko, wiekszosc sie wywalala na poczatku lub w polowie. Wiec Wersja K jest kompletnie rowalona. Wersje pobieralem z strony producenta

0skila 08.08.2005 20:24

mam wersje box tej nagrywarki ma juz jakies 3 lata mam w niej 1.0k i nie mam zadnych problemow z ta wersja firmware pozdro

Bartez 08.08.2005 20:33

0skila
Nie wygrzebuj tematów, które mają rok albo i więcej. Na takie tematy się nie odpowiada.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:55.