![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2006
![]() |
Liteon Sohw-1693s
Moja znajoma zakupiła komputer z wyżej wymienioną nagrywarką, po zainstalowaniu systemu nagrywarka działała bez zarzutu przez jakieś dwa dni, niestety później przestaje czytać płyt muzycznych a dane odczytuje z bólem o instalowaniu programów można zapomnieć. Po zamianie na inną nagrywarkę, tego samego modelu nie było poprawy, a po przywróceniu systemu z dnia instalacji wszystko działało poprawnie znowu przez kolejne kilka dni, po czym problem powrucił.
Dla pełnej informacji podam jeszcze model płyty głównej ASUS K8N Nforce3 SATA LAN CH6. System operacyjny to XP sp2 PRO. Dodam że sprzęt został zakupiony w listopadzie 2005. Sterowniki ASPI zostały zainstalowane. Bardzo proszę o pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Włącz DMA dla napędu
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2006
![]() |
Witam
Miałem podobny problem ta sama nagrywarka ten sam system operacyjny. U mnie działo sie tak, ze po starcie windy włożona plytka DVD czy CD była bez problemow widoczna ale juz po pewnym czasie od startu sytemu echo ![]() Dopiero reczna zmiana litery napedu nagrywarki uzdrwila cala sytuacje. U mnie wygladalo to tak ze nagrywarka byla reprezentowana przez D: przyczym partycje system sobie ustawil na C:, E:,F: zmiana litery nagrywarki na G: uzdrwila cala sytuacje. Oczywiscie zmian liter napedu dokonuje sie w narzedziach administratora ![]() Pozdrawiam i mam nadzieje ze problem zniknie. |
![]() |
![]() |
|
|