![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2006
![]() |
Coś Się Dzieje Z Moją Nagrywarką Nec 2500a, Pomocy!!!
WITAM!
Coś dziwnego dzieje się z moją nagrywarką NEC 2500A otóż wszystko było OK do wczoraj bo chciałem zgrać płytę na twardy dysk za pomocą DVD SHRINKA o i płyta zamiast zgrywać mi się około 12minut to zgrywała mi się dwa razy dłużej bo 24minut, potem chciałem nagrać tą płytę i to samo było płyta nagrywała mi się dwa razy dłużej niż zawsze (nagrywam prędkością x4) przy czym w trakcie nagrywania ciągle nierówny był bufor odczytu i zapisu to znaczy ciągle skakał, no i dioda zawsze przy wypalaniu cały czas się święciła a teraz co chwila co sekunda gaśnie i znowu sie zapala, czyli poprostu nagrywarka mi tak skokowo nagrywa płyty no i trwa to dokładnie dwa razy dłużej niż normalnie (do tej pory płyta nagrywała mi sie prędkością x4 około 13minut a teraz 26! ) zgrywałem i nagrywałem już kilka płyt różnego rodzaju i cały czas jest to samo, dodam że rok temu miałem ten sam problem ale wtedy wgrałem BIOSA 1.0A no i było OK a teraz znowu jest to samo a nowszego BIOSA do wgrania już nie ma, co robić poradzcie coś!!!!!!!!! z góry wielkie dzięki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mo***380;e DMA si***281; wy***322;***261;czy***322;o?
![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
a gdzie sprawdzić te DMA czy się wyłącznyło czy też nie
![]() no i czekam na kolejne podpowiedzi odnośnie mego problemu, może ktoś miał podobny. |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
http://forum.cdrinfo.pl/faq/57073-po...spi-i-dma.html
http://liggydee.cdfreaks.com/page/2500/ r***243;***380;ne biosy pasuj***261;ce do tego nap***281;du. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
działałem tak jak podpowiedzieliście według:
http://forum.cdrinfo.pl/faq/57073-po...spi-i-dma.html faktycznie okazało się że w moim DVD NEC 2500A było wyłąnczone DMA, no i włąnczyłem go i mam tak: PODSTAWOWY KANAŁ IDE: DMA JEŻELI DOSTĘPNE (wcześniej było ustawione TYLKO PIO) BIEŻĄCY TRYB TRANSFERU: TRYB PIO - no i tego nie da się żadnym sposobem zmienić na DMA, dlaczego ![]() ![]() z góry bardzo dzięki za dalsze podpowiedzi |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
trzeba odinstalować kanały IDE i restart
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ale jak odinstaluje te kanały IDE i zrobie restart kompa to potem jak je spowrotem zainstalować
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
witam!
dzięki Wam chłopaki za pomoc ![]() diagnoza była dobra DMA się samo wyłąnczyło odinstalowałem kontrolery i teraz po restarcie kompa wszystko jest OK, bo nagrywarka nagrywa już normalnie! ehhh nic z kompem nie robisz sa sam się psuje ![]() jeśli będe miał jeszcze jakieś problemy to zwróce się do Was o pomoc. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
![]() Cytat:
![]() ![]() http://forum.cdrinfo.pl/mietnik/ |
|
![]() |
![]() |