Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.12.2005, 22:33   #1
phil73
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.11.2005
Lokalizacja: Mikołów
Posty: 7
phil73 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dvd Lg Gdr-8162b

Witam.
Mam taki DVD-ROM jak w temacie, a raczej miałem ponieważ przestał mi czytać wszystkie płyty oprócz oryginalnych audio-cd.
Czy zmiana firmware coś poprawi jeżeli tak to jakie i w jaki sposób to zrobić. Szukałem na forum odpowiedzi ale nie znalazłem nic konkretnego. Aktualne fw. to 015. DVD ma 2 lata.
Może czas na nowe.

Pozdrawiam
phil73 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.12.2005, 08:34   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wygląda na zabrudzny układ optyczny lasera, lusterka,soczewki itp.
-spróbuj przedmuchać napęd.
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 16.12.2005, 05:42   #3
phil73
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.11.2005
Lokalizacja: Mikołów
Posty: 7
phil73 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Optyka przeczyszczona. Czasami ma takie zaskoki, że zaczyna czytać CD-R i CD-RW. Chcę podkręcić laser ale tam są 2 pr-ki, tylko którym?
phil73 jest offline  
Stary 05.03.2006, 12:32   #4
lisek88
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.02.2006
Posty: 29
lisek88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak wgrac firmwear do gdr 8162b

Co tu duzo mowic u mnie problem wyglada dokladnie tak jak na tym forum: http://cdrlab.pl/forum/printthread.php?t=1735.
Tam temat sie skonczyl bez odpowiedzi. Dlatego prosze was o pomoc jak moge wogole wgrac biosa do tego modelu.
Mam mtkflash pod wina i do niego jest potrzebny bios wlasnie w wersji bin lub hex. Nie wiem czy wogole uda sie mi to zrobic mtkiem bo nie wiem czy ten model nie ma czasem innego flasha.
Tylko prosze nie przysylajcie firmwearow z exe bo mam ich sporo i zadnego sie nie da ruszyc. Problem w nich wyglada jak na forum podanym wyzej.
Jak cos wiecie na ten temat prosze napiszcie.
lisek88 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.