![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2005
![]() |
DVDRW+/- LiteON problemy z nagrywaniem plyt.
hej,
czy spotkal sie ktos z taka sytuacja: kupilem plytki TDK dvd+r 1x-8x, nagrywarka Liteon Sohw 1673s + nowe Nero. dlaczego nie moge nagrywac plytki DVD z predkoscia x4, mam do wyboru x6, x8 tylko. gdy kupilem plytki ktore moge nagrywac tylko z predkoscia x4 to nogrywalo z predkoscia x4 przy czym, czas nagrania 4GB z predkoscia x4 byl znacznie mniejszy niz nagrywanie plytki x6. x4 zajelo ok. 16 min x6 zajmuje mi ok 25 min. !!!! co jest nie tak? pozatym - zrobilem update firmware'u na JS0C to nic nie pomoglo. czy firmware nieoryginalny z http://codeguys.rpc1.org, bedzie sie prawidlowo sprawowal? ktos instalowal? i czy to by pomoglo? jesli nie, to w czym tkwi problem. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
dodam ze przed chwila sprawdzilem firmware ze strony codeguy.rpc1.org, jest on identyczny
z tym JS0C ze strony liteonit. porownalem progsem LtnFW.exe. czy ODPOWIEDNIE zastosowanie omnipatchera przy ladowaniu firmware'u moze naprawic blad z powyzszego topic'u? |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
To nie jest błąd tylko celowy zabieg producenta nagrywarki, żeby zachowac odpowiednią jakość (małą ilość błędów) wypalonej płyty i możesz mi wieżyć albo nie
![]() ![]() Co do wolniejszego nagrywania z ustawioną prędkością x6 to może być wiele przyczyn np.: praca dysku twardego w trybie PIO zamiast w DMA, mała ilość pamięci RAM, obciążenie dysku jakimś oprogramowaniem (np emule) w czasie nagrywania co powoduje częste oprużnianie bufora i znacznie spowalnia proces nagrywania i jeszcze by się pare ewentualnych przyczyn znalazło ![]() ps.Witamy nowego użytkownika forum i LITEONA ![]() ps2.takie tematy były już wielokrotnie poruszane na tutejszym forum i mołeś przed założeniem tematu troszkę poszukać.
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Hej dzieki za przywitanie,
tak poszukalem informacji tu, i jeszcze na innych forach. nie znalazlem odpowiedzi wiec zalozylem nowy. Twoje argumenty nie do konca sie sprawdzaja gdyz - nagrywanie x4 na plytkach z TYLKO taka mozliwosci przebiega prawidlowo pomimo faktu ze system jest obciazony tak samo jak przy nagrywaniu innych plyt np x6,x8. oproznianie bufora nie ma zbytnich wachan takze, mam 640MB RAM, a plik cache dla nero jest na partycji gdzie jest sporo miejsca. (dzis nagralem plytke x8 i to zajelo 44 min! cos tu nie gra nie sadzisz? czyzby u mnie wraz ze wzrostem predkosci nagrywania rósł czas nagrywania? ![]() - po drugie, skoro na plycie jest zakres nagrywania od x1-x8 to z predkoscia x4 tez powinienem ja nagrac. nie fajnie jest nagrywac x6 i czekac na to 25 min (a co lepsze x8 w 44 min). gdzie x4 nagrywa mi w 15 min. - szukajac odpowiedzi na moje pytanie na forach, znalazlem strone codeguys.org skad (idac za watkami forum) sciagnalem upgrade biosu (co wg forumowiczow powinno pomoc) ale to nie pomoglo. Gdzies znalazlem informacje tez ze w takim przypadku trzeba dobierac plytki do biosu (tzn nie ktore dzialaja poprawnie, a nie ktore nie - nie wiem czy to prawda?). |
![]() |
![]() |
|
|