![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2010
![]() |
Firmware do nagrywarki OPTIARC DVD RW AD 7580s
Witajcie
Posiadam takową nagrywarkę w laptopie Emachines E525.Ostatnio zakupiłem płyty Verbatim DVD-R AZO, po wypaleniu płyty i sprawdzeniu jej jakości programem Nero Disc Speed pojawiło się bardzo dużo błędów PI (80-100 Średnio).Pomyślałem że może trafiłem na jakąś lewiznę Verbów i zakupiłem nośniki Sony DVD-R Accucore, ale na nich też osiągam nie najlepsze rezultaty (ok 30 błędów PI na /s).Wynik procentowy nero plasuje się w granicach 60-85%.Nie wiem co się dzieje ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie pisz z boldem, bo się czytać nie da.
![]() Z tego, co piszą na http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/other-drives/ masz OEM QSI SDW-088I. Nie znalazłem do niego biosu, ale googluj - może się uda.
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Rzeczywiście bold wali po oczach, nie pomyślałem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cytat:
![]() ![]() A swoją drogą- ![]() Laptopowe napędy nagrywają zazwyczaj bardzo słabo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Czy możliwa jest sytuacja że płyta nagrana w nim a przetestowana u kogoś innego na jego nagrywarce będzie miała zgoła inny współczynnik jakosici ![]() ps: jak mogę władować skany testów na serwer forum?, bo linków na razie nie mogę dodawać, nie mam 10 postów Ostatnio zmieniany przez trzcinapt : 13.11.2010 o godz. 13:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Czytałeś komunikat o ilości postów, ale najwyraźniej mało uważnie.
![]() http://forum.cdrinfo.pl/faq.php?faq=...b3_attachments ![]() Zrób skany na jakimś liteonie, albo starym benq. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Nie mam dojścia do takich nagrywarek ale spróbuje pożyczyć Asusa mam nadzieje że będzie w miarę miarodajna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zamaskowany
Cytat:
więc dopóki nie znajdziesz dobrego napędu do testu to trudno o jakości coś powiedzieć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Pożyczyłem od kolegi...Sony Nec Opriarc
![]() I po testach jakości płyty wypalone nim wypadały jeszcze gorzej niż w moim laptopowym cudzie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zamaskowany
Do w miarę miarodajnych testów jakości używamy z nowych napędów Lite-on,ze starszych Benq i Plextor .
Sony Nec Opriarc maja fatalny odczyt- dlatego takie wyniki i dlatego nie nadają się do testów-miałeś to napisane wyżej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Mogę poprosić o napisanie modeli tych napędów o których wspomniałeś powyżej? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zamaskowany
Lite-on wsiora wno w zasadzie
![]() Benq >1640 Plextor>755 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Więc sprawa się rozjaśniła: na Asusie 2014l1
Nagrywarka robi w mało błędów PI1 i PI2 w porównaniu z optiarckiem, jakość nagranych płyt waha się w granicach 93-98%.Powiedzcie mi panowie w jaki sposób mogę ją użytkować na laptopie?.Dziękuje wszystkim za wcześniejszą pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
podepnę się. Potrzebuję firmware do Optiarc ad-7540A. Spoko, znalazłem, jednak który zainstalować i jak? na stronie Liggy'iego jest tego dużo do wyboru i nie wiem który będzie odpowiedni. Obecna wersja mojego FW to 1.42
wiem tylko,że robi się to programikiem Binflash jednak co dalej? czy coś będę jeszcze potrzebował? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
EMTEC DVD RW | Skra | Nośniki optyczne | 5 | 10.02.2011 06:26 |
Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 19:32 |
Nagrywarki komp. DVD a stacjonarne odtw. DVD | ychus | Napędy optyczne DVD | 1 | 08.02.2006 22:31 |
Firmware do napędu DVD LG. | 9down | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 10.07.2005 12:41 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |