![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2008
![]() |
wgrałem nowego bios i spadły mi prędkości zapisywania płyt
Witam
mam neca na 4551A. wczoraj wgyrwałem nowy bios 1,09 wcześniej miałme bios 1,07. Bios wgrywałem bo encores cs3 nie widział nagrywarki i wyskakiwał błąd. pomyślałem że jak uaktualnie bios to będzie ok. Nic z tego dalej to samo. Potem nagrywałem płyte dvd i okazało się że prędkość maksymalna nie jest x16 tylko x6.Płyty mam dvd fujifilm -R speed x16 co może być tego powodem? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. czy BIOS wgrany prawidlowo?
Zglasza sie firmware 1.09? 2. czy jest to prawidlowy BIOS? Jezeli 1+2 = prawda - ja osobiscie bym wgrywal firmware jeszcze raz. Lub sprawdzil plytki ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|