![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
No taaa... moja nagrywareczka po 6 miechach od końca gwarancji przestała czytać CD... heh
No dobra, poszukałem i znalazłem info na tym forum o tym jak podkręcić. I co? I sie okazało że nic konkretnego nie znalazłem i musiałem sam eksperymentować... arrgh. Ale nic to, znalazłem PR-ka od CD [jest podpisany na tasiemce, widać to na zdjęciu]. I wsio działa jak należy, pali i odczytuje CD&DVD. Ale nie o tym. Chodzi mi o to, do czego są inne potencjometry zamieszczone na tej "tasiemce"? Jeden jest oznaczony CD[to akurat rozszyfrowałem ;P], drugi CF[co to za skrót?? ktoś mi powie ], a reszta nieoznaczona. Poza tym kolejne pytanko: ten drugi PRek wystający zza osłonki [NIE od CD] to jest od DVD czy nie? A w ogóle to wie ktoś właśnie do czego są te PRki schowane pod blaszką Nigdzie w necie tego znaleźć nie mogłem...Zdjęcia ^^zdjęcia optyki Lite-On'a SOHW-1653S. Dokształćcie mnie i powiedzcie mi do czego są te inne PRki... ;P Ostatnio zmieniany przez dark_skeleton : 21.06.2006 o godz. 19:45 Powód: tak o bo sie zdjęcia nie ładowały ;) |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
![]() |