![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
sound.vision.soul
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
Flash'owanie a gwarancja u LG.
Witam,
czy jeśli oddaje nagrywarke LG do servisu (reklamacja) to musze mieć wersje BIOS'u taką jak ta nagrywarka ma na swojej tabliczce znamionowej? Inaczej, czy aktualizacja wewnętrznego oprogramowania nagrywarki mimo że udana i orginalnym programem producenta może być powodem odmowy wymiany w servisie? Zadaje takie pytanie bo w "Warunkach gwarancji" czytam: "9. Klient traci wszystkie prawa wynikające z gwarancji, w przypadku stwierdzenia dokonywania nieautoryzowanych napraw lub aktualizacji oprogramowania oraz zmian konstrukcyjnych." Bardzo jestem ciekawy Waszego zdania na ten temat, zwłaszcza tych którzy mieli już do czynienia z serwisem LG.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
widzisz slowo nieautoryzowane?masz prawo sciagnac fw ze strony producenta i go sflashowac, ale nie mozesz modowanych.czyli NIE TRACISZ GWARANCJI
|
![]() |
![]() |
#3 |
Jakiś Tam User ;)
Data rejestracji: 02.07.2006
![]() |
podczas wgrywania nowego firmware do nagrywarki zdarza si***281; ***380;e mo***380;na j***261; uszkodzi***263; i wtedy serwis bez niczego mo***380;e odm***243;wi***263; Ci uwzgl***281;dnienia reklamacji (w gwarancji) poniewa***380; mo***380;e uzna***263; ***380;e awaria nast***261;pi***322;***261; z winy u***380;ytkownika...
#4 |
sound.vision.soul
![]() |
Wed***322;ug mnie przytoczony wcze***347;niej zapis stawia aktualizacje firmware na r***243;wni z nieautoryzowanymi naprawiami i zmianami konstrukcji urz***261;dzenia.
Tak to rozumiem jako przeci***281;tny urzytkownik sprz***281;tu, nie b***281;dacy prawnikiem ![]() @KuBa ![]() ale jak widzisz tam nie ma mowy o nieudanej aktualizacji, jest napisane og***243;lnie o aktualizacji.
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to chyba tylko LG tak ma. to po choler***281; daj***261; nowe biosy? i jeszcze z tego co pami***281;tam by***322;a opcja automatycznego aktualizowania przez internet...chore. :\
|
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Hmmmm.... moje trzy grosze.
Jako, ze sprzedaje sporo nagrywarek LG, Pioneer (chron mnie PB przed nimi ![]() Nie ma takiej mozliwosci, nie spotkalem sie, powiem wiecej, w rozmowach z serwisem LG nigdy nie padla sugestia odmowy naprawy/wymiany gwarancyjnej nagrywarki mimo zmiany BIOSu (ale tylko firmowy, nie moze byc modowany, podkrecany itepe). Nigdy nie bylo zadnych problemow z serwisem Powiem wiecej, sztuczne problemy tworza wylacznie niedouczeni, glupi i zlosliwi sprzedawcy (oczywiscie nie mowie tu o sobie - jestem wyjatkiem, milym, uczynnym i wyjatkowo spolegliwym) |
![]() |
![]() |
#7 |
sound.vision.soul
![]() |
@yahol
dzi***281;ki za odpowied***378;, w***322;o***347;nie o to mi chodzi***322;o, chcia***322;em si***281; dowiedzie***263; jak to jest, bo "prawniczy be***322;kot" w warunkach gwarancji to jedno a za***322;atwianie reklamacji w praktyce to drugie ![]() Pozdrawiam.
#8 |
Guru
i tak dostaniesz nowy naped, lg w przeciwienstwie do "kochanego i uwielbianego" benq'u nie bawi sie w naprawy i wciskanie shitu klientom
|
![]() |
![]() |
#9 |
sound.vision.soul
![]() |
@loki7777
to mnie pocieszy***322;e***347; ![]()
#10 |
Guru
zycie jest brutalne, poszukaj na forum, jes nawet topic na ten temat
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
sound.vision.soul
![]() |
pocieszam się tylko tym że zakwalfikowali napęd do wymiany na nowy, tłumaczą się brakiem nowych napędów, ciekawe ile jeszcze każą mi czekać...
Znalazłem ten wątek servisie BenQ i już widze jakie oni "nowe" napędy wysyłają ![]()
Logitech UltraXMedia Keyboard Flat OEM; dysortografia; składak WIGRY 3 ![]() Ostatnio zmieniany przez tomek.xp : 08.07.2006 o godz. 14:53 |
![]() |
![]() |
|
|