![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2005
![]() |
LIte-on 1653s zmiana biosu. Jest jeszcze gorzej. Pomocy!!!
witam zmienilem bios ze zwyklego standardowego na CS0P. Przed zmiana nagrywala mi wszsytkie plytki tdk bez problemu, tylko z jakimis chlamai byl problem, teraz po zmianie ma problem z tdk+r 8* kupilem 10 pak i zadna plyta nie chce sie odtworzyc, wkladam do napedu i wszystkie zgrzytaja nie dziala , co zrobic ?? czy mozna cofnac bisosa i bedzie dzialac?? na starego?? <help>
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2003
![]() |
Czy jesteś pewien, że to takie same TDK, jakich używałeś wcześniej? Bo z tymi płytami ostatnio bywa różnie. Jeśli jednak będziesz chciał wrócić do starszego biosu użyj programu Ltnflash.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
witam to sa plytki o takich samych parametrach tdk ale maja inny odcien pomimo ze jest ta sama okladka, zmiana biosu nic nie pomogla, po prostu wydaj mi sie ze zmienie firme na verbatim chyba nie maja takich akcji, co ciekawe ja mam liteona 1653s, a na nagrywarce liteon 1673s/93s dzialaja bez problemu. Krzywa akcja>
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak mają inny odcień, to prawdopodobnie nie są takie same jak poprzednie, ponieważ inny jest podkład. Z moich doświadczeń wynika, że SOHW-1653S najlepiej pali na firmware CS0K i CS0M.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2005
![]() |
![]()
JESTEM I SŁUŻĘ POMOCĄ DO NAGRYWAREK DVD-RW LITE-ON 812S i inne.
WITAM. JAK MASZ PROBLEM Z NAGRYWARKĄ PO WPISANIU NOWEGO FIRMWARE TO TRZEBA WRÓCIĆ DO POPRZEDNIEGO. JEŚLI MASZ KŁOPOT TO WEJDŹ NA HTTP:/CODEGUYS.RPC1.ORG I ODSZUKAJ FIRMWARE OPISANY JAKO DO NAGRYWARKI NA KTÓRĄ PRZEROBIŁEŚ SWOJĄ I MUSI MIEĆ OPIS "PATCHED CROSFLASHING " POZDRAWIAM ZE SZCZECINA |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
z tymi plytkami to wyczytalem ze wyszla taka lipna partja z innym odcieniem i roznie z nimi bywa, kupilem plyty verbatim azo i nie ma z nimi zadnego problemu po prostu przezuce sie na nie, tylko nie wiem dlaczego nagrywarka trzeszczy dziwnie jak wloze te tdk??zmiany biosu nic nei daja
|
![]() |
![]() |
#7 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
kolega moglby nie "krzyczec", bo zle sie to czyta a tak na przyszlosc litek+tdk nie zawsze ze soba szly w parze |
|
![]() |
![]() |
|
|