![]() |
OK. Zainstalowałem DL12.
Ale nie rozwiązał żadnego z bolesnych problemów z tą nagrywarką. Na dostępnych mi nośnikach - zmiana biosu nie poprawiła jakości zapisu. Np. na Platinum DVD+R 8x Ritek-R03 nadal jest to jakość fatalna, do niemożliwości odczytania nagranej płytki włącznie. Na tych samych płytkach stara LG 4163b pali całkiem dobrze (choć bez rewelacji). Z kolei na TDK DVD-R 8x TTG02 nadal nie mogę nagrywać 8x, bo od razu wypluwa płytkę krzycząć, że błąd. Mogę je palic 4x, ale jakość nagrania jest taka sobie. I znów - 4163b pali te nośniki przyzwoicie, także 8x. Niestety, ewidentne jest już dla mnie to, że 4167b to złom w porównaniu z 4163b. Pozdrawiam, latet |
Cytat:
latet |
http://us.lgservice.com/ lub dzial download cdrinfo
|
Cytat:
PIE: Max: 1340, Śred: 733 PIF: Max: 68, Śred: 18 Nie są to najlepsze nośniki, ale na LG4163b i na LiteOn 1635S nagrywaja mi się o niebo lepiej. Ciekawe czy zmiana BIOS w 4167B coś pomoże? Czy można prośić o link do sprawdzonej, pewnej wersji DL12? Dzięki, latet |
ja mam :) od razu instalowalem najnowszy bo mialem dl10, dl12 poprawial wiecej bledow.
|
A może DL11?
Tu piszą, że jest świetny: http://www.cdfreaks.com/article/242/9 Macie doświadczenia z DL11? Dzięki, latet |
1. co chcesz wypalać, czym i ile że wywala ci taki błąd mnie wywalił jedynie kiedyś błąd jak chciałem nagrać zgrane wesele z kamery a plik miał 4GB (poprostu musiałem go podzielić na mniejsze i tyle)
2. smieniając fw nie traci się gwarancji oczywiście jeżeli dobrze przeprowadzasz upgrade a nowe oprogramowanie możesz ściągnąć pewno tutaj z działu biosy i ze strony LG w dziale support |
1. 4 dni temu zakupilem popularnego w tym poscie LG-ka 4167b i niestety ale w ogole nie chce wypalac plyt CD - wywala mi blad ze nie obsluguje takiego formatu!! O co chodzi?
2. Jak zmienic bios-a? Jakiego programu użyć i skad go wziąść? Czy jesli zmienie biosa to trace gwarancje? Aktualnie mam DL11. Pozdrawiam |
na niewiecie z jakiej strony ściągną dl10 4167b co?????????????/
|
jakby ktoś potrzebował to podaję linka do tego LG FW Update'ra
http:\\lin.emapa.pl\~hanakun\LG.rar |
Problem
Moja nagrywarka LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4167B bulk silver nie nagrywa płyt dvd-r firmy tdk proszę o pomoc. Jak wgrać biosa dl12???
|
a jakie są to płyty i jakim programem wypalasz ??
ja wypalam tylko verbatimy i to cały czas x16 i nie miałem problemów a używam do tego nero express jakieś 6...... jakie było dołączone do napędu |
mam problem z 4167b, nie nagrywa mi plyt DVD z predkoscia x8,
tylko x4, inne nagrywarki te same plyty nagrywaja nawet z x16. mam DL12 wgrana. ale przed upgradem bylo to samo. bede BARDZO wdzieczny za pomoc. |
A jak ta GSA-4167 radzi sobie z sd3 i sd4.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z gsa-4166? bo z tego co wiem 4168 jeszcze nie ma w Polsce bo 4167 nie ma lightscriba a 4166 i 4168 mają :) w ostatecznosci poswiece sie przetestuje sam jedną z nagrywarek 4167 a moze nawet 4166 a jak sie pojawi to nawe 4168 :) |
ja juz to widzialem, nie dubluj postow.zainstaluj bios dl12 ze stronki cdrinfo.pl dzial download
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:05. |