Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.09.2003, 23:31   #1
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>

UWAGA

program WinMtkFlash NIE WSPOLPRACUJE z plytami glownymi opartymi o chipset firmy SiS!

uzycie go w tej konfiguracji konczy sie CALKOWITYM zwieszeniem systemu (brak reakcji klawiatury i myszy - lacznie z guzikami wake/sleep/power)
dotyczy to zarowno tryby pracy ATAPI - tu zwis nastepuje w 95% przy wyszukiwaniu napedow, jak i trybu IDE - gdzie program staje sie absolutnie niestabilny i potrafi sie zwiesic w dowolnym momencie pracy z napedem - czym to grozi podczas wgrywania biosu nie musze tlumaczyc

jesli jestes posiadaczem takiej plyty (calkiem znosniej pomimo tego) jedynym wyjsciem jest uzywanie falsherow firmy liteon czyli odpalanie execow sciagnietych ze strony liteona (w razie koniecznosci istnieje mozliwosc usniecia zabezpieczen przed wgrywaniem do niewlasciwego modelu - ale ze jest to czynnosci wymagajaca wiedzy to odnalezienie tego sposobu pozostawie chetnym - ktos kto nie umie tego znalesc nie powinien podejmowac takiego ryzyka)
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.

Ostatnio zmieniany przez MacGyver : 11.07.2005 o godz. 14:43
-Sid-The-Rat=> jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.09.2003, 07:02   #2
d[-.-]b
 
Avatar użytkownika RoKFoR
 
Data rejestracji: 12.08.2003
Posty: 562
RoKFoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
najnowsze firmware:
http://www.liteonit.com/ODD/english/...d-firmware.htm
RoKFoR jest offline  
Stary 29.09.2003, 07:14   #3
Silent Hunter ;)
 
Avatar użytkownika ThanatoS
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,920
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm, ja mam plyte na SiS'ie i bez problemu dziala WinMtkFlash, a gwoli scislosci chipset 735.
__________________
Pozdrówka
--MODERATOR--
Opcja szukaj jest za darmo, ale nie na darmo
ThanatoS jest offline  
Stary 29.09.2003, 11:17   #4
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie jest to moja informacja tylko informacja pochodzaca ze zrodla
ten program dziala w 100% poprawnie tylko z intelami i via - z sisami dziala od przypadku do przypadku - w domu raz nawet sflashowalem tym naped - ale potem na 20 prob uruchomil sie 2 razy - i wtedy zachcialo mi sie poszukac info o tym programie - no i bum
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline  
Stary 29.09.2003, 11:17   #5
Pilot oblatywacz
 
Avatar użytkownika Sprezyn
 
Data rejestracji: 12.05.2002
Lokalizacja: DC (Wawa:)
Posty: 882
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
LiteOn to producent napędów optycznych, dla których napisano najwięcej zaawansowanych programów. Dzięki temu przy pomocy napędów firmy LiteOn nie tylko możemy bardzo szczegółowo sprawdzić jakość zapisanej płyty, stopień zużycia optyki i półprzewodników czy dokładność zapisu, ale również przeprowadzać różne operacje na firmware napędów tejże firmy.
stopień zużycia optyki A czym to sie sprawdza i jak??
I jeszcze jeden problem, który mnie nurtuje - dlaczego nie
moge zmienic biosu w moim 24102b - wersja bios 5s57??
Niby wszystko dziala, a nie nastepuje zmiana... Moze to
wina xp? Dobra poszlo mktwinflash

PS warto to podwiesic
PS2 Tylko temat postu jest zawily troche
__________________
Pozdrawlaju
Sprężyn

Ostatnio zmieniany przez Sprezyn : 29.09.2003 o godz. 14:29
Sprezyn jest offline  
Stary 29.09.2003, 13:05   #6
Guru
 
Data rejestracji: 22.02.2003
Posty: 1,115
Gorzala zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
5S0D dla LTR24102B

:zeby: nawet na The Firmware Page go nie maja :zeby:
Dołączone pliki
File Type: rar 5s0d.rar (7.0 KB, 243 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Gorzala : 29.09.2003 o godz. 13:40
Gorzala jest offline  
Stary 29.09.2003, 15:26   #7
Dobry Człowiek
 
Avatar użytkownika eloise
 
Data rejestracji: 30.07.2002
Lokalizacja: PolSKA
Posty: 840
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przyklejcie ten topic, please
__________________
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie.
eloise jest offline  
Stary 29.09.2003, 15:57   #8
Dobry Człowiek
 
Avatar użytkownika eloise
 
Data rejestracji: 30.07.2002
Lokalizacja: PolSKA
Posty: 840
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
SS0E dla LTR-48246S (jeszcze ciepły, dopiero co wyciąłem ze swojego Litka)
Dołączone pliki
File Type: rar ss0e.rar (122.6 KB, 233 oglądane)
__________________
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie.

Ostatnio zmieniany przez eloise : 29.09.2003 o godz. 16:55
eloise jest offline  
Stary 29.09.2003, 16:41   #9
Nadszyszkownik
 
Avatar użytkownika Victorek
 
Data rejestracji: 27.09.2002
Lokalizacja: Żyrardów, mazowieckie
Posty: 312
Victorek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ZS0P dla LTR-40125S

Przepraszam, że spakowany ZIP-em, chwilowo nie mam na kompie WinRar'a.
Dołączone pliki
File Type: zip zs0p.zip (169.9 KB, 238 oglądane)
Victorek jest offline  
Stary 30.09.2003, 01:44   #10
Samiec - twój wróg!
 
Data rejestracji: 21.06.2003
Lokalizacja: Lublin
Posty: 330
cinma zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
prosto z dziewiczego 52327S
Dołączone pliki
File Type: rar qs06.rar (124.3 KB, 322 oglądane)
cinma jest offline  
Stary 30.09.2003, 16:28   #11
Były user
 
Avatar użytkownika SoBal
 
Data rejestracji: 08.04.2002
Lokalizacja: Olsztyn
Posty: 562
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powyższe BIOSy sprawdzam, dodam może wieczorem. A tymczasem mam dobrą wiadomość, po rozmowach z autorem LtnFlash ustaliliśmy że następną rzeczą jaka teraz zostanie dodana będzie obsługa języków, w pierwszej kolejności polskiego do K'Probe i oczywiście LtnFlash

W trakcie rozmowy padł też pomysł dodania plików pomocy, może już wkrótce pojawi się pliczke .hlp
__________________
Komputer został stworzony po to, aby ludziom życie ułatwić, a ziemia jest płaska....
SoBal jest offline  
Stary 08.10.2003, 10:54   #12
Anime ^^
 
Avatar użytkownika s0n1c
 
Data rejestracji: 08.10.2003
Lokalizacja: Tychy
Posty: 7
s0n1c w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A tutaj biosik SS0A

Dla napedu LTR-48246S
Dołączone pliki
File Type: rar ss0a.rar (171.1 KB, 157 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez s0n1c : 08.10.2003 o godz. 11:03
s0n1c jest offline  
Stary 16.10.2003, 11:47   #13
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Posty: 3
Spooky w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ZS0R dla LTR-40125S
Dołączone pliki
File Type: rar zsor.rar (116.6 KB, 186 oglądane)
Spooky jest offline  
Stary 17.10.2003, 13:49   #14
Bywalec
 
Data rejestracji: 26.07.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 57
sakis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wsrod listy nagrywarek ze sprawdzonym biosem prawdopodobnie wkradla sie pomylka. O ile sie nie myle nie ma napedu LTR-32125S za to na pewno istnieje nagrywarka LTR-32123S, ktorej na tej liscie nie ma.
sakis jest offline  
Stary 17.10.2003, 18:04   #15
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.10.2003
Lokalizacja: Pruszków
Posty: 9
1.pepe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, jak włączyć opcje Direct IDE Port Mode w programie MtkWinFlash? bo u mnie niema takiej opcji.
1.pepe jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO