Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.03.2007, 11:59   #1
Bożena
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.12.2006
Bożena zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG GSA-4163b

Witam!
Moja wersja firmware to A102 i pobrałam sobie z tejże strony A106 i teraz mam poważny dylemat,czy wgrywać to oprogramowanie i ile mam do stracenia?
Nagrywarka szwankuje już od dawna ale że jestem cierpliwa to znosiłam to jakoś.
Na początku to był problem z odczytem płyt DVD podejrzanych producentów (napęd rozpoznawał je jako czyste) a o zapisie nie było mowy,mimo że u kolegi można było używać tych płyt a też ma LG.To mnie już nie irytuje bo nie używam już dawno takich nośników.Najgorsze jest to,że teraz nie mogę wykonać żadnej kopii i czy to jest Verbatim czy TDK,bez różnicy.Obraz ładnie się zapisuje a potem po włożeniu czystej płytki,po chyba 1% wyskakuje błąd.Co ciekawe,w grudniu zaczęły się jaja z płytami Verbatim,mogłam je tylko wypalać x8 lub x16 a niestety,taka prędkość nie odpowiada mi,jeżeli chodzi o kopie do PS2.Zmieniłam na TDK.Mogłam na nich kopiować ale znowu konsola nie chciała ich czytać.A teraz jest tak,że nawet TDK i Verbatim (z tą niesamowitą prędkością) odpadają!
Nie wiem co robić? Przeinstalować system i czy to coś da? Znowu wgrywanie nowego firmware jest dla mnie pełne obaw.Czytałam kilka postów i jeżeli chodzi o to LG nie wygląda to wesoło.Ze mną jest jeszcze gorzej,bo w tym temacie jest zielona i zdana tylko na siebie(komputer mam od 2 lat i sama się uczę).
Dla ścisłości:nagrywarka jest już bez gwarancji,stosowałam różne programy do kopiowania płyt.
Przesyłam raport.Dla mnie to magia.

Proszę o pomoc!
Dołączone pliki
File Type: txt Log najnowsze!.txt (11.7 KB, 320 oglądane)
Bożena jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: