Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.06.2006, 13:44   #1
Daniu
Bywalec

Data rejestracji: 18.01.2006
Daniu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG-GSA 4167B po ze zmienioną strategią na x2 PROSZE PILNIE !!

Witam mógłby ktoś wrzucić Biosa dla LG-GSA 4167B ze zmienioną stragtegią abym mógł nagrywać płytki prędkością x2 naprawde jest to BARDZO PILNE

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.06.2006, 15:00   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Lepiej zmie***324; p***322;ytki na lepsze, z pr***281;dko***347;ci***261; x2 nagrasz bzdury, nie dane.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 24.06.2006, 11:09   #3
Daniu
Bywalec

Człwieku możesz sie wypowiedzieć na temat !! Nagwyam na Verbatimach AZO Adv.+ x16 DVD+R prędkośćią x4 bo nagrywarka nie obsługuje x2 :/ A nagranie płytki taką prędkością jest mi potrzebne dla PS2
Stary 24.06.2006, 12:22   #4
modziq
Bywalec

Data rejestracji: 23.06.2005
modziq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Daniu
Człwieku możesz sie wypowiedzieć na temat !! Nagwyam na Verbatimach AZO Adv.+ x16 DVD+R prędkośćią x4 bo nagrywarka nie obsługuje x2 :/ A nagranie płytki taką prędkością jest mi potrzebne dla PS2
Chyba nie rozumiesz koncepcji wypalania x2!!!Wypala się z tą predkoscią żeby uniknąć błedów przy zapisie-wiadomo PS2 ma zwaloną optyke.Jednak przy dobrych (czyt. markowych) płytach jest to niepotrzebne.A doświadczenie pokazuje, że zmienienie strategii zapisu na mniejszą niż dedykowaną przez nagrywarke potrafi nawet pogorszyć sprawę więc mija się z celem-ale to już chyba było na forum....
modziq jest offline  
Stary 24.06.2006, 15:39   #5
Neotom1
Bywalec

Data rejestracji: 26.02.2005
Neotom1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ten koles jest smiesszny chyba nigdy nei nagrywal gry na ps2 , ja piernicze sa programy ktore nagrywaja 2 i nie trzeba wgrywac zadnego innego biosu , ale po co mu ta predkosc na nagrywam 8 na plytach sonego i gra smiga nawet sie nie zacina
Neotom1 jest offline  
Stary 24.06.2006, 18:58   #6
Gomez47
Dziadzio

Data rejestracji: 01.06.2006
Gomez47 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Neotom1
(cut) ten koles jest smiesszny chyba nigdy nei nagrywal gry na ps2 , ja piernicze (cut off)
Off Topic
Witaj,
Nie to abym Cię chciał urazić, daruj mi pytanie: po co ten wstęp? Po co atakujesz Kolegę pytającego a nie samo pytanie? (problem)

Dziwi mnie że Moderatorzy tak często tu przymykają oko na zwykły brak kultury.
Daruj mi Neotom1 ale część Twojego wpisu nic nie wnosi do tematu.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Gomez47 : 24.06.2006 o godz. 19:00
Gomez47 jest offline  
Stary 24.06.2006, 19:35   #7
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Niestety, takie czasy, kolego @Gomez47, dzieci neostrady atakuj***261;, chcesz pom***243;c, dostajesz bluzgi.

A co do atak***243;w - nie b***243;j si***281; u***380;ywa***263; tego przycisku, dok***322;adnie po to jest, moderatorzy nie zawsze s***261;, nie wsz***281;dzie maj***261; czas zajrze***263;.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 24.06.2006, 20:11   #8
Gomez47
Dziadzio

Data rejestracji: 01.06.2006
Gomez47 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam raz jeszcze,

Tytuem wyjaśnienia, nic nie mam ani przeciwko Koledze, ani przeciwko "ostrym" polemikom, które sam lubię ale z tematem, i na argumenty, a nie z ludzmi temat poruszającymi. Co ma bowiem wspólnego z PS2 (konsola o ile wiem, nigdy jej nie mialem w rękach, przepraszam) z rzekomą "..śmiesznością kolesia.."?
Jaka to odpowiedź?
Spróbuję jednak doradzić: http://www.tweak3d.net/articles/ps2repair/
znalazłem dokładny opis - jak "ożywić" odczyt w starszej konsoli. Wiele zdjęć powinno zniwelowac angielski tekst.
O ile mi ogólnie wiadomo to zmiany strategii zapisu - tu w dół na 2.4x - są bardzo ryzykowne, nie tylko dla jakości zapisu ale i dla mechaniki napędu. Wiele z nich po prostu "nie wyrabia" przy tak wolnym zapisie. Mój DVD nawet najstarsze (2.4x na etykiecie, bywają jeszcze) zapisuje jako 4x i nie zdarzyły mi się problemy z odczytem potem.
Oczywiście pisze o odczycie na PC, nie na konsoli, pojmuję problem ale może wyczyszczenie pomoże?

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Gomez47 : 24.06.2006 o godz. 20:31
Gomez47 jest offline  
Stary 24.06.2006, 23:29   #9
Neotom1
Bywalec

po 1 nei jestem dzieckei m neosyrady dal mnie to taki sobie net alezy jeszcze jak go skonfigurowac panie Gomez47 , a jesli chodzi o wypalanie plyt na ps2 to nie zalezy od predkosci tylko od nosnikow , ja tak jak napisalem polecam plyty sony accucore , nie mam zamirau miec pretensji o takie cos tylko chcialem stwierdzic ze i powiedziec koledze ze powinnien sprobowac palioc na chych nosnikach bo nie ma zadnych problemow i nie zalezy to od predkosci
Neotom1 jest offline  
Stary 25.06.2006, 13:40   #10
Daniu
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Neotom1
ten koles jest smiesszny chyba nigdy nei nagrywal gry na ps2 , ja piernicze sa programy ktore nagrywaja 2 i nie trzeba wgrywac zadnego innego biosu , ale po co mu ta predkosc na nagrywam 8 na plytach sonego i gra smiga nawet sie nie zacina
Ty człowieku masz niezłą PS2 ja piernicze po drugie gry powinno się wypalać prędkością x2 bo obciążasz laser w PS2. Masz racje że wszystko zależy od nośników ale prędkosć jaką się nagrywa gra główną role

DO WSZYSTKICH

Przeważnie gry na PS2 wymagają wypalania x2 lub x4 max x6 nie więcej, skoro tutaj są tacy spryciarze wypalcie x16 i puście płyte w PS2 (dajmy na to jedną z najbardziej stremowanych gier jest GTA SA bądź Shaodow of Collosus) jestem ciekawy czy nie przeczyta czy pójdzie cewka. Wybaczcie ja z konsolami mam spore doświadczenie i takich głupot jakie wam opowiada NEOTOM1 niesłyszałem zastanów się 10 razy zanim coś napiszesz bo żal mi ciebie dziecko.

Temat do zamknięcia poradziłem sobie na Verbatimkach DVD-R moge nagrywać x2

Pozdrawiam
Stary 25.06.2006, 15:01   #11
Neotom1
Bywalec

wiem o tym daltego wypalalm predkoscia 4 X jak pisalem powyzej na tych nosnikach co podalem sonego
Neotom1 jest offline  
Stary 25.06.2006, 15:04   #12
Neotom1
Bywalec

Daniu jestes taki modry sam jestes dzieckiem , nie wiesdz ile mam lat to nie opowiadaj bzdur , myslisz ze co 16 x wypalal popier.............dolilo cie , masz fajnei w glowie poukladane idz sie lecz na nogi bo na glowe juz za pozno , po 1 czytaj wszysstkie posy anie tylko ostatni bo nie jazysz o co w tym chodiz , wroc sie do 1 klasy na lekcje czytania
Neotom1 jest offline  
Stary 25.06.2006, 16:41   #13
Daniu
Bywalec

Sądze po twoim toku myślenia ile masz lat bo piszesz takie bzdury że szok. Po drugie trzymaj sie tematu

Stary 25.06.2006, 23:23   #14
Neotom1
Bywalec

twoj tok myslenia tez jest inny jak u dziecka 2 letniego jak masz cos do meni to zacznij pisac na gg aie nie tu , co chcesz sie popisac ??
Neotom1 jest offline  
Stary 25.06.2006, 23:39   #15
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja tam kumplowi do ps2 wypalam verbatimy,Tdk X8 i chodzą ale GTA SA dziwnie chodzi bez różnicy czy jest wypalony X2 czy X8

Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 25.06.2006 o godz. 23:52
- Deckard - jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: