![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2005
![]() |
NEC 3551A na 4551A- czy warto??
Witam!
Noszę się z zamiarem upgrade'u boisu w nagrywarce NEC 3551A. Zmiana firmware'u pozwoliłaby na flash wypalarki do modelu 4551A. W związku z tym chciałbym dowiedzić się, czy warto wykonywać tę modyfikację?? Czy możliwa jest do osiągnięcia poprawa w odczycie i nagrywaniu płyt?? Jeśli różnice będą widoczne to natychmiast biorę się za upgrade ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
vel Shah
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Cytat:
ja bym się wstrzymał z flashem. z tego co widziałem Twój test nie był najgorszy. najpierw potestuj na róznych płytach, zobacz na jakich bedzie najlepszy wynik i jesli stwierdzisz, ze jest potrzeba flashowania to dopiero wtedy to zrób. inna sprawa gdyby była mozliwość powrotu do do 3551A. zachecam także do poczytania wątku w "sąsiednim miasteczku" ![]() pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez radosio : 20.03.2006 o godz. 09:42 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2005
![]() |
Moje testy jakości na Verbatimach i Sony były całkiem dobre, uwzględniając słabą korekcję błędów tego napędu- powiedziałbym nawet, że więcej niż dobre. Pytałem się, ponieważ nie wiedziałem czy nowy firmware moze cos dac pod wzgledem poprawy jakosci nagrywania plyt. Widze teraz, ze tan upgrade może nie zakończyc sie powodzeniem, a pozniej nie ma juz drogi powrotu do modelu 3551A. Dlatego chyba dam sobie z tym siana- przynajmniej na jakis czas
![]() |
![]() |
![]() |
|
|