Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.02.2006, 15:38   #1
GrzeQ
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.02.2006
GrzeQ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn SOHR 5238s i błąd biosu

Witam,
oto mój drugi problem, ten już w 100% związany z BIOSem

Moja nagrywarka przestała nagrywać płytki, jeżeli będzie taka potrzeba mogę zmarnować kolejną żeby wkleić log
Ale już tak na serio: wgrywałem oficjalne biosy, 4S06, i podczas jego instalacji wyskoczył błąd, tzn. do 22% szło "programming" potem było 100%, "inquistition" czy coś takiego, mijają 2 minuty i jest błąd. Próbowałem na to nagrać 4S07, 4S09, i teraz jest tak, że wpisane jest że mam bios 4S09, ale nagrywarka nie nagrywa płyt. Czy da się jeszcze coś z nią zrobić? Może jakiś nieoficjalny bios by pomógł?
GrzeQ jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2006, 13:10   #2
GrzeQ
Nowy na forum

Witam ponownie,
przepraszam za pisanie postu pod postem, ale wiem, że gdybym edytował swoją wypowiedź (e, chyba nawet nie ma takiej mozliwości) to pozostałaby niezauważona. Mam teraz tylko jedno pytanie dot. tematu ale też ogólne, czy jeżeli podczas flashowania nagrywarki wyskakuje błąd (wszystko robiłem zgodnie z instrukcjami) to nagrywarka jeszcze się do czegoś nadaje, czy mogę zainstalować inny bios i będzie działać?
GrzeQ jest offline  
Stary 09.02.2006, 13:56   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie da się wgrać tego biosu jeszcze raz...bo już nie pamiętam czy jeśli ma się najnowszy to się daje...jeśli tak to jeszcze raz...

jeśli nie, to trzeba w DOS odpalić program MTKFlash ...a zresztą jest gotowiec

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...3&postcount=10

a bios binarny znalazłem tutaj

http://dhc014.rpc1.com/indexOEM.htm

stary ale potem wgrywa się najnowszy.

no i jeszcze to jest w FAQ

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=26080

MTKWinFlash czyli można wgrac bios tak samo jak MTKFlash tylko z poziomu Windows.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 09.02.2006 o godz. 14:05
ed hunter jest offline  
Stary 09.02.2006, 14:03   #4
GrzeQ
Nowy na forum

Wielkie dzięki, zaraz biorę się za naprawę nagrywarki
GrzeQ jest offline  
Stary 09.02.2006, 16:16   #5
GrzeQ
Nowy na forum

ERR: fail to identify the flash type! - taki oto błąd pojawia się przy flaskowaniu mtkwinflash

natomiast przy flashowaniu z poziomu dosa przezz chwile swieci sie dioda od dyskietki (flashuje z niej) i potem zadnej reakcji. czekam 10 minut i nic. ile to ma trwac, i czy powinny byc jakies oznaki dzialania?
GrzeQ jest offline  
Stary 09.02.2006, 20:53   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
może tym...

http://upload.cdfreaks.com/ftools/LtnFW.zip

a tu opis

http://dhc014.rpc1.org/howto.htm#LtnFW
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: