![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.02.2006
![]() |
![]()
Szukam softu to owej nagrywarki. Nagrywarka to ponoc panasonic ale ja w to nie wierze.
Mam ja w laptopie toshiba satellte m40-295. Sa plyty ktore wqypala tylko z predkoscia 2x lub 2,4 (- / +) Niestety nie moge znalezc softu do niej, prosze o pomoc. broda@cwaniak.pl ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Witam!
Mam taka sama nagrywarke w TOSHIBA Satellite A100-529 i tylko plyty TDK nagrywa z predkoscia *8! Jak cos ktos bedzie wiedzial to prosze o info na wiert@Op.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2006
![]() |
Cytat:
mam tez ja, ale przy wypalania robi bledy na DVD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2006
![]() |
Witam, u mnie od wczoraj ta sama nagrywarka przesta***322;a wypala***263; dvd, czyta, widzi wszystko, wypala te***380; zwykle cd, z dvd jest problem, czy wiecie jak sobie poradzi***263;?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2005
![]() |
Mam podobny problem, mam to***347;ke M100-165, moi znajomi maja z seri M70-*** i tez maj***261; ten problem. Po wgraniu softu z Toshiba Recovery (reinstalka systemu) nagrywa x2 lub x4.Najlepsze jest to ze na fabrycznej wersji softu wypala***322;o x8. Pr***243;bowali***347;my z kilkoma r***243;***380;nymi DVD i dalej to samo Dzwoni***322;em do serwis***243;w toshiby i nie widza tego problemu, ja mam bios 1.6 znajomi ni***380;sze wersje i maja to samo, na NETcie jest BIOS w wersji 1.1 tylko. Bed***281; pr***243;bowa***322; z innym softem (obecnie NERO) np z WinOnCD jak nie pomoze to wysy***322;am na serwis zgodnie z zaleceniem toshiby.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.01.2007
![]() |
Mam ta nagrywarke w laptopie toshiba a100-529 i plyty TDK nagrywa mi tylko z predkoscia 2.4x a plyta ma mozliwosc 8x.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2007
![]() |
Ja mam UJ-830B. Matshita to Panasonic
![]() Tak samo jak wam p***322;ytki wypala mi max 2.4, p***322;yt DVD-RW w og***243;le nie rozpoznaje. Matshita zaleca stosowanie p***322;yt Verbatim i TDK x8 tylko gdzie je teraz kupi***263;?? Polecam zakup nagrywarek zewn***281;trznych lub zakup innych slim***243;w. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Matshita to Panasonic (zreszta Panasonic tez jest tylko marka - firma nazywa sie Matsushita
![]() tez mam nagrywarke tej firmy - uzywam jej wylacznie jako czytnika, ale potrafipalic x8 na dobrych plytach (Verbatimy produkowane przez Mitshubishi o indeksie 16x - nie ma najmniejszych problemow) jakosc wypalania jest w miare - czyli lepiej niz np 16x liteona ![]() a ze wlasnie taka nagrywarke posiadam (podlaczam kablami przez usb - kabelki na allegro kosztuja okolo 40pln), wiec uzywam benq nie widze jednak powodu, by wieszac psy na tej Matshicie jezeli wyniki sa jadneak niedopuszczalne albo nagrywarka odmawia pacy w ogole - serwis w koncu macie gwarancje na notebooka obejmujaca tez naped optyczny inna sprawa, jezli wkladacie do niej marne plyty - wtedy spsobem jest wymiana nosnika na lepszy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Ja już wydałem ok 100zł na kupowaniu różnych płyt do testów, aby dobrać optymalny nośnik do UJ-830B, ale wszystkie były rozpoznawane x2-x2.4 nawet Verbatimy, może nie były z fabryki MCC. Ten model tak ma że lubi tylko płytki TDK i Verbatim x8. Jak są nawet z tej samej fabryki ale już x16 to lipa nagrywa x2, a płyt x8 już nie ma w normalnej sprzedaży.
![]() |
![]() |
#10 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Jeżeli lapek był kupiony w UE to tak ![]() Acer który daje w standardzie gwarancję "międzynarodową", realizuje ją jeżeli obywatel (rezydent) danego kraju w którym kupił lapka jest w innym i mu coś padło. np: Amerykanin jest w Polsce kupił lapka w USA to może oddać na gwarancję. Jeżeli Polak kupił w USA ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Przyk***322;adowe 3 tematy o gwarancji.
![]() http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic.php?t=374 http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic.php?t=5252 http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic.php?t=4082
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2005
![]() |
![]()
Próbowałem wszystkiego
![]() ![]() ![]() Na fabrycznym systemie (przed wgraniem recovery) niby wypalała x8 ale tak naprawde tylko program do wypalania pozkazywal x8 - tak naprawde czas nagrania płyty DVD był bliski 20-23min czyli średnio 4x predkosc wypalania. Cóż trudno.... myślalem że jak zakupie Tosie to bedzie wypas, ale jednak jakieś wady są ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() |
![]() |
|
|