![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2005
![]() |
![]()
Witam wszystkich! Postaram się krótko opowiedzieć, z czym mam problem. Posiadam nagrywarkę Matshita UJ-841S w laptopie firmy ASUS, jak do tej pory sprzęt wręcz niezawodny. Opinia ta dotyczy nawet nagrywarki, o której słyszałem wiele złego. Dopiero teraz mam z nią problem. Nagrywarka ta nie wykrywa mi czystych płyt TDK DVD-R 4,7 GB x16 (mam na niej jakieś dziadowskie numerki 6207B2 // FO528 - nie znam się na tym). Mój obecny firmware na nagrywarce to ver. 1.0. Na http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=2244 znalazłem do niej firmware 1.11, ale twierdzi on, że nie mam odpowiedniej nagrywarki (zastanawia mnie napis SonyOEM obok downloadu
![]() 1) czy są inne strony z firmware'm do tego sprzętu? 2) czy jest inny sposób na umożliwienie nagrywania na tych płytach tym napędem? Z tego co widzę na forum to Matshita + TDK DVD-R 4,7 to dwaj mistrzowie obecnie na rynku ![]() Dodam też, że seria płyt da się nagrywać na trzyletniej Toshibie SD-R5372 (firmware TU3110), a Matshita nagrywa bez problemu dziś kupione Verbatimy 16x 4,7 GB Adv. Azo+. Wniosek: tylko mieszanka "dwóch mistrzów" szwankuje. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No niestety - albo matshita, albo TDK.
![]() Z dwojga z***322;ego zrezygnowa***322;bym z TDK - obecnie to ch***322;am. ![]() Firmware nie wchodzi, bo jest do matshit wk***322;adanych w laptopy Sony.
![]() |
![]() |
|
|