![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.10.2005
![]() |
Mtkflash
Witam, mam nagrywarkę Teac W54 i chciałem wgrać bios od modelu W58. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć programu którym mógłbym zżucić do pliku aktualny bios i wgrać nowy. Program mtkflash niestety nie chce działać ani spod windowsowej konsoli ani spod czystego dosa.
Odpalony spod konsoli wyswietla to: MTKFLASH by Joseph Lin, MTK 1998 (Ver 1.80) Flash Type : SST(SST25VF040)(Serial) Reading.....00% i............ nic się nie dzieje, zaś odpalony spod czystego dosa (komp zabotowany z plyty win98), wyswietla tylko to: MTKFLASH by Joseph Lin, MTK 1998 (Ver 1.80) i tez nic się nie dzieje. Kompa mam na płycie głównej MSI, MS6163 BX-Master i system operacyjny Windows2000. Wie ktoś co jest nie tak, albo zna inny program który by działał u mnie? P.S. podobny problem został opisany tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57865, ale niestety też pozostał bez odpowiedzi. Ostatnio zmieniany przez mike404 : 22.10.2005 o godz. 15:00 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.10.2005
![]() |
A tak przy okazji:
1. Nie piszcie zeby kupić inną nagrywarkę gdyż takiej korekcji błędów chyba żadna nei posiada, a szybszej nei potrzebuję. 2. Nie piszcie że się nie da wgrać biosu od W58 bo na 90% się da, przeszukałem wszystko co możliwe w necie i wygląda na to że to jest jedna i ta sama nagrywarka, różniąca się jedynie biosem 3. Teac co prawda nie wypuścił biosu do W58, lecz mam znajomego który posiada W58, więc wystarczy zgrać jej bios do pliku |
![]() |
![]() |
|
|