![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2005
![]() |
DVD-Video na ASUS DRW-1608p
Niedawno kupiłem Asusa DRW-1608p firmware 1.17. Zaskoczyło mnie to, że w trakcie odtwarzania fimów zarówno z płyt SL jak i DL napęd nie zwalnia do prędkości 1x, lecz pracuje z maksymalną prędkością, co powoduje, że jest on dosyć głośny. Zdziwiło mnie to o tyle, że wszystkie dvd, z którymi miałem do czynieia odtwarzają filmy cicho.
Nie pomogły upgrady biosu do 1.40 i później do 1.50. Żadne oprogramowanie również nie jest w stanie kontrolować prędkości odczytu nagrywarki (tego akuat można się było spodziewać, bo tak samo było z innymi dvd, które widziałem). Czy ktoś mozę wie, dlaczego tak jest? Czy jest jakiś sposób by zwolnić ten napęd w trakcie odtwarzania DVD-Video? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
^Pionier (109)^
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Nie wiem czy asus ma odpowiednik Pioneer Quite drive utility, zobacz ten programik może obsługuje asusa, a jeśli nie to zawsze jest możlwość wgrania biosu od Pioneera A09 i wtedy napewno zadziała ten programik.
P.S. Pioneer Quite drive utility służy właśnie do zmiany trybu pracy nagrywarki, Performance, standard, i trzeci tryb chyba coś quite się zwał.
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2005
![]() |
Cytat:
__________________________________________________ ____________ Dzięki 8 ) , programik ściągnąłem. Niestety nie będzie mnie w domu aż do następnego tygodnia, więc nie sprawdzę od razu, czy potrafi się dogadać z Asusem. Mam nadzieję, że tak. W końcu układ sterujący pracą obu napędów jest taki sam. O rezultacie napiszę. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Ten soft działa tylko z pionkiem A09. Możesz przerobić Asusa na pionka i będzie gites.
|
|
|
![]() |
|
|