![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2006
![]() |
BIN dla LG 4167B
Witam serdecznie,
szukam firmware w postaci pliku BIN dla nagrywarki LG 4167B. Przy zmianie firmware przez ODD Firmware Updater nastąpiła zwiecha kompa. I teraz mam taki problem że ta nagrywarka widziana jest jako LG GSA-4165B. Chciałem wgrać na nowo odpowiedni firmware poprzez mtkflash ale nie mogę znaleźć firmware w postaci BIN do LG GSA-4167B. Ma ktoś może BINa do tej nagrywarki? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
raczej bina nie znajdziesz, a probowales flashowac jeszcze raz, ale z execa a nie przez net? a w ogole czy dzial nagrywarka? i chyba mtkflash nie oblsuguje juz tej nagrywarki lg, po sie chipset zmienil.kolejna mozliwosc to crossflash 4165@4167
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Loki zdradziłeś Nec-a??
|
|
|
#4 |
|
Guru
tak, dawno temu
nie spelnial moich oczekiwan teraz jestem w klubie LG
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2006
![]() |
W tym problem, że on ją traktuje jako 4165 i mogę do niej wgrać firmware DL04 no i taki jest wgrany.
Jak odpalam plik exe dla 4167 który mam ściągnięty i odpalam go z komputera to nic nie mogę updatować bo wogóle nie znajduje napędu. Wypala mi tylko na płytach Verbatima na Esperanza, Platinum wyskakuje jakiś błąd innych na razie nie testowałem. Nie wiem do końca co może jeszcze nie działać bo za mało czasu minęło żeby przetestować wszystko. Ale sama świadomość że mam firmware z zeszłego roku i dla modelu gorszego powoduje wrażenie że coś tracę Dlatego chciałem wrzucić aktualny firmware. Jeżeli nie mtkflash to czym mógłbym to obmacać ??
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=160820 tu masz o tym jak wgrac do 4165b fw od 4167b, strona po angielsku, robisz to na wlasna odpowiedzialnosc, ja innego sposobu nie znam
|
|
|
![]() |
|
|