![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2006
![]() |
Teraz sam mogę sobie odpowiedzieć na te pytania. Wsadziłem tego Neca do tej kieszeni od Liteona i normalnie dało się przeflashować. Przy okazji wsadziłem Liteona do Toshiby i okazało się, że działa normalnie, czyli że poprzedni Nec nie działał właśnie dla tego, że był dedykowany tylko do Toshiby. Ale teraz mam inne pytania. Zmiana biosa nie zmieniła tego, że większość płytek dvd można nagrywać tylko do 6X, ale za to już dużo lepiej nagrywa. Czy z tą prędkością da się coś zrobić? Co prawda nie nagrywam nigdy powyżej 4X, ale sam fakt trochę przeszkadza. W tej nagrywarce w oryginalnym biosie nie da się zmienić book type dvd+r oraz dvd+rw na dvd-rom, ale jest jeden zmodyfikowany, który to umożliwia, więc go wgrałem, zmieniłem book type i wgrałem najnowszego biosa. Teraz we wszystkich informacjach o book type wyświetla się dvd-rom, ale jak nagrywam to w informacji o nagranej płytce pokazuje mi ciągle, że to dvd+r, tak samo jest z dvd+rw i tak samo jest jak nagrywam na Liteonie. Czy to normalne?
|
![]() |
|
|