Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.06.2006, 21:21   #1
De Niro
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.06.2006
De Niro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie widzi zawartości CDROM'u

Witam, posiadam LITE-ON DVDRW SOHW-1653S gdzie problem jest taki ze dany sprzęt nie widzi zawartości CDROM'u płyt CD-R, płyty DVD widzi jak i odczytuje, czyściłem laser tego sprzętu, jego Firmware to CS09, wgrałem sterowniki ASPI, został sprawdzony na innym PC, gdzie również nie widać zawartości CDROM'u, podłanczałem jako Master, Slave i Cable Select, czy jedyną sprawą jest aktualizacja firmware do wersji CS0G
De Niro jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.06.2006, 21:26   #2
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez De Niro
Czy jedyną sprawą jest aktualizacja firmware do wersji CS0G
można spróbować ale jeśli nie widzi żadnych cd to raczej serwis
- Deckard - jest offline  
Stary 19.06.2006, 21:31   #3
De Niro
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.06.2006
De Niro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
może inne propozycje !!!
De Niro jest offline  
Stary 20.06.2006, 11:08   #4
MagicOl
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.05.2006
MagicOl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak długo masz ten napęd?? Kiedy go kupiłeś??
Bo jeśli nie upłunęło 3 miesiące od zakupu, to powołaj się na prawo konsumenta Uni Europejskiej, które mówi, iż masz prawo rządać wymiany sprzętu na sprzęt w pełni sprawny (spełniający dane podane przez prodcenta, a to, że nie czyta CD pod to podlega, bo producent zaklinał się, że czyta). Sklep nie może ci odmówić wymiany i nie ma prawa decydować, czy idzie taka nagrywarka do naprawy, czy sprzedawca sięga za siebie i daje ci nową. DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE!!
Różnie to bywa w różnych sklepach, ale zwykle nie robią problemów.
Apropos jakby w twoim sklepie nie chcieli tego zrobić, to poproś ich grzecznie o pisemną odmowę takiej wymiany z datą zakupu, numerem seryjnym nagrywarki, datą zgłoszenia reklamacji, pieczątką sklepu i podpisem pracownika, a najlepiej kierownika sklepu. (w każdym razie nie daj się pławić z niczym) A jakby pytali po co, to wyślesz kopię do ministerstwa - urzędy ochrony konsumentów, druga do Hagi ;-), a kolejną do Lite-on coby wiedzieli jaki mają sklep w współpracy ;-).

Ja tak miałem z moim Litkiem, wymienili mi od ręki, ale ponieważ się zraziłem do tej marki, więc poprosiłem, aby za dopłatą aktualnej różnicy w cenie wymienili mi moją nagrywarkę na model innej firmy. I jak ręką odjął, cały problem z odczytem i nagrywaniem CD/DVD przeszedł ;-)

Nie wiem czy wiecie, ale na nagrywarki macie 2 letnią gwarancję.
(nie dotyczy firm, które mają tylko roczną gwarancję)

Maciek
MagicOl jest offline  
Stary 16.11.2006, 19:38   #5
Polka12
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.11.2006
Polka12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy m***243;g***322;by kto***347; mi pom***243;c mam nagrywarke lite-on sohw-1653S ostatnio zmenia***322;em firmware na CSOT i nagrywarka nie chce odczytywa***263; r***243;***380;nych p***322;yt DVD m***243;g***322; by mi ktos pom***243;c mo***380;e da sie jako***347; zmienic firmware na poprzedni bo na tamtym by***322;o wszystko ok prosz***281; o pomoc
Polka12 jest offline  
Stary 16.11.2006, 20:32   #6
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Polka12 Podgląd Wiadomości
czy mógłby ktoś mi pomóc mam nagrywarke lite-on sohw-1653S ostatnio zmeniałem firmware na CSOT i nagrywarka nie chce odczytywać różnych płyt DVD mógł by mi ktos pomóc może da sie jakoś zmienic firmware na poprzedni bo na tamtym było wszystko ok proszę o pomoc
było wiele razy poszukaj
- Deckard - jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: