Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832?
TAK 262 67.01%
NIE 36 9.21%
NIE WIADOMO 93 23.79%
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.06.2004, 11:44   #1
MegadetH
Bywalec

Data rejestracji: 08.06.2004
MegadetH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Alcohol 1.9.2 - nie nagrywa na 812@832 VSO3 ze stycznia

Dziwna sprawa z tym alcoholem, po prostu nie nagrywa mi nic, palnik zaczyna nagrywac bo czerwona dioda sie zapala ale po chwili wywala error ze sie niepowiodlo sprawdz w logu .Troche inaczej jest przy +RW, czyszcze na full w nero ale alcohol twierdzi, ze plytka nie jest czysta, chodz w info pokazuje ze disk writable, zeby wypalic plytke musze podpiac obraz i kopiowac w locie w nero. Acha ta sama plytke ktora juz niby zaczol nagrywac alcohol, nero nagrywa bez bolu. Instalowalem alcohola ze 3 razy moze to jakies ASPI albo co ? Moze juz ktos sie z tym spotkał ?

Ostatnio zmieniany przez MegadetH : 22.06.2004 o godz. 11:56
MegadetH jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.06.2004, 22:24   #2
micronik
Bywalec

Data rejestracji: 17.05.2004
micronik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez MegadetH
Dziwna sprawa z tym alcoholem, po prostu nie nagrywa mi nic, palnik zaczyna nagrywac bo czerwona dioda sie zapala ale po chwili wywala error ze sie niepowiodlo sprawdz w logu .Troche inaczej jest przy +RW, czyszcze na full w nero ale alcohol twierdzi, ze plytka nie jest czysta, chodz w info pokazuje ze disk writable, zeby wypalic plytke musze podpiac obraz i kopiowac w locie w nero. Acha ta sama plytke ktora juz niby zaczol nagrywac alcohol, nero nagrywa bez bolu. Instalowalem alcohola ze 3 razy moze to jakies ASPI albo co ? Moze juz ktos sie z tym spotkał ?
mysle ze to nie wina @832 bo ten problem miałem jeszcze w wersji 812 i dlatego zrezygnowalem z alkochola ..polecam games x copy jest o tyle fajny ze nie obchodzi zabezpieczen tylko kopiuje gre z zabiezpieczniem 1:1
micronik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2004, 11:16   #3
MegadetH
Bywalec

Data rejestracji: 08.06.2004
MegadetH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez micronik
mysle ze to nie wina @832 bo ten problem miałem jeszcze w wersji 812 i dlatego zrezygnowalem z alkochola ..polecam games x copy jest o tyle fajny ze nie obchodzi zabezpieczen tylko kopiuje gre z zabiezpieczniem 1:1
Hmm tylko co mozesz polecic do podpinania obrazow alcohola ? Bo ostatnio zrobilem sobie backup ze wszystkich cdr na dvd bo tak wygodniej i niestety wlasnie w formacie alcohola. Po ostatnich postach widze, ze nie tylko alcohol ma humory, ostatni nero tez mi wywalal takie bledy jak innym na koncu zapisu i tylko na -R, plytki tak nagrane smigaja bez problemu. Moze poprostu poczekac na nowe wersje softu i tyle.
MegadetH jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2004, 11:58   #4
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MegadetH
Hmm tylko co mozesz polecic do podpinania obrazow alcohola ? Bo ostatnio zrobilem sobie backup ze wszystkich cdr na dvd bo tak wygodniej i niestety wlasnie w formacie alcohola. Po ostatnich postach widze, ze nie tylko alcohol ma humory, ostatni nero tez mi wywalal takie bledy jak innym na koncu zapisu i tylko na -R, plytki tak nagrane smigaja bez problemu. Moze poprostu poczekac na nowe wersje softu i tyle.
Ja uzywam do emulacji deamona. Odpala mi obrazy z alcohola. Tylko ze ja staram sie nagrywac obrazy w iso na plytce dvd (wiecej wlezie)
Szczota jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2004, 00:44   #5
koko115
Bywalec

Data rejestracji: 25.05.2004
koko115 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po zmianie biosa na 832 w nagrywarce 812 zauwazylem jeden mankament bufor jak zejdzie do zera podczas nagrywania i dioda zaswieci sie na żółto to juz po plytce gdyz nagrywarka niechce zaczać dokańczać pracy miał to ktoś może jakiś sposób na biosie oryginalnym wszystko OK

pozdrawiam
koko115 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2004, 09:17   #6
Darek_K
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.03.2004
Darek_K zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez koko115
Po zmianie biosa na 832 w nagrywarce 812 zauwazylem jeden mankament bufor jak zejdzie do zera podczas nagrywania i dioda zaswieci sie na żółto to juz po plytce gdyz nagrywarka niechce zaczać dokańczać pracy miał to ktoś może jakiś sposób na biosie oryginalnym wszystko OK

pozdrawiam
Hmm ja tam mam 812@832 i jest wszystko jak najbardziej ok a nagrywara "stawala" mi juz kilka razy ale potem szla dalej.....
Pozdrawiam
Darek_K jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2004, 15:33   #7
tomaj
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.06.2004
tomaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z kolejnych nudów. Płytka Verbatim DVD-RW x2 nagrywana z taką prędkością. Dane to MP3, ok. 4,3GB. Napęd 812S@832S v04. Płytki nie można zmusić do pracy z prędkością x4. Jak na moje oko wykresik jest ładny.
W weekend postaram się zrobić stronkę i umieścić na niej wszystkie moje wykresiki. Jeśli ktoś będzie się chciał do tego przyłączyć może mi dać znać - serwis@sierakow.com Powstałaby w ten sposób ładna baza danych o nośnikach. Co Wy na to?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowy bios 812S@832S ... jednak :)-verbatim-dvd-rw-x2-bios-832s-v04-full.jpg  
tomaj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2004, 23:18   #8
Shadow
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.06.2004
Shadow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Darek_K
Hmm ja tam mam 812@832 i jest wszystko jak najbardziej ok a nagrywara "stawala" mi juz kilka razy ale potem szla dalej.....
Pozdrawiam
Jak napisałem we wcześniejszym moim poście miałem też takie objawy. Pomogło dopiero zainstalowanie nowej werszji Nero (6.3.1.15) i najświezszych sterowników ASPI dla Nero. Dopiero wtedy problem znikł. Pozdrawiam ALL
Shadow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2004, 15:29   #9
micronik
Bywalec

Data rejestracji: 17.05.2004
micronik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez MegadetH
w games x copy masz 4 wirtualne napedy a mysle ze to w zupelnosci wystarczy.ja nie staram sie ciebie przekonac ze jedno jest lepsze od drugiego tez uwazalem ze alkochol jest naj do mometu poznania innego softu
micronik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2004, 15:55   #10
obiwan5
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.01.2004
obiwan5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
812s=1213s?????

Na stronie tej http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#L pokazał sie biosik do 1213s i zastanawiam sie czy będzie można zmodować nasze 812s na 1213s. Jak myślicie?

Pozdrawiam
obiwan5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2004, 17:26   #11
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez obiwan5
Na stronie tej http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#L pokazał sie biosik do 1213s i zastanawiam sie czy będzie można zmodować nasze 812s na 1213s. Jak myślicie?

Pozdrawiam
no ciekawe jesli sie da to bedzie 12x ale moze byc problem bo 812 i 832 (8x) chyba ze jest tak jak 812 i 832 na takim samym silniku
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: