![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.07.2004
![]() |
Mam problem.
Przetestowałem juz wiele bios-ow (rowniez modowane na 832 - udostepnione poprzez gr. dysk. cdrinfo.pl) i zawsze jest tak: - nagrywa bez zadnych negatywnych objawow CD-R i CD-RW roznych firm: od Hit po TDK - nagralem dane na plyte dolaczona do BOX-a DVD+R x8 i wsio OK - mialem wtedy biosa USOA - nagrywa dane ISO DVD-R, ale po nagraniu bardzo dlugo "mieli" zanim odtworzy - po nagrywaniu DVD-Video film jest odtwarzany do 3/4 na odtwarzaczach w kompach a potem wyskakuje blad odczytu - na DVD stacjonarnych wogole nie chca sie odtwarzac. Do tej pory nagrywalem Esperanza DVD-R x4 na 2x i 4X Oraz SUPRATEC x4 na x2 i x4 i wszystkie plyty do wyrzucenia ![]() ![]() - po nagraniu tego samego obrazu na DVD-RW Esperanza x2 działa bez zarzutu ALE na odtw. stacjonarnych !!!!, np. LG, Pioneer, Tevion, Samsung, Panasonic. Po kilku zmianach Firmwareu nagrywarki nagralem na ta plyte nastepny obraz plyty DVD-Video i ....... na mojej nagrywarce blad odczytu po 3/4 filmu, a na stacjonarnym DVD Tevion 2002 wsio OK !!!!!!(czasami pojawia sie napis na wysw. zla nazwa ale odtw. OK) To samo dzieje sie na DVD-R Esperanzach *4 i to nawet na tych ktore zostaly nagrywane nie przez ta nagrywarke !!!!. Na dodatek Esperanza DVD-R x2 jest odtwarzana poprawnie. Czy to nie Paranoja lub MATRIX !!!!! ![]() Do zgrania filmow uzywam DVD descrypter ver.3.1.4.0, DVDONE ver. LUCiD oraz NERO 6.0.0.19 Moze to za stare wersje programow do pracy z ta nagrywarka ![]() Dzieki z gory za jakiekolwiek INFO !!! |
![]() |
![]() |
|
|