![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dysan x4 DVD-R burn x4 832 VS08
Bez komentarza |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Czy ktoś mógłby opisać krok po kroku jak przerobić 812 na 832? Albo przynajmniej podać linka do takiego opisu - nie wiem czy w tym temacie już coś takiego jest ale przeglądanie ponad 3000 postów troszke mnie przeraża.
Od razu zaznaczam, że próbowałem użyć funkji szukam. I jeszcze jedno pytanie - czy jak już nagrywarka zostanie przerobiona to później każdy nowy bios trzeba wrzucać odpowiednio zmodyfikowany czy można wrzucać normalnie biosy z 832 ze stronki lite-on'a? Bardzo prosze o wyrozumiałość - nowy w tym temacie jestem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Nic na to nie poradzę ![]() Sprawdź zresztą daty - to się przekonasz ![]() Zresztą wykres jak wykres Ale ilość błędów przez to się nie zmienia ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2004
![]() |
witam...
![]() jak pewnie zauwazyliscie jestem tu nowy... udalo mi sie dzieki opisom znalezionym tutaj zrobic 812@832 (VS0B) wszystko bylo ok... do pewnego momentu... ![]() od jakiegis czasu plyty DVD nagrywane u mnie nie sa chyba najlepszej jakosci... ![]() wyglada to tak, ze (zaznaczam, ze nagrywam glownie div'xy i dane...) pierwsze dwa nagrane filmy sa ok... natomiast reszta nie daje sie ruszyc... ![]() zrobilem testy programem KProbe2, ale wygladaja one "troche" inaczej niz te ze zrzutow zawartych w temacie... ![]() od momentu pojawienia sie problemow, jedyna plyta, ktora udalo sie nagrac bez bolu (czyt. jest cala czytelna... ![]() zalaczam zrzuty z KProbe kilku nagranych plyt... czy ktos zorientowany w temacie moglby rzucic na to okiem i uswiadomic mnie co sie dzieje...? czy powinienem powoli sie zbierac z nagrywarka do serwisu? (jezeli tak, to gdzie moge znalezc oryginalny bios do palnika - nagrywarka kupiona w maju tego roku), czy moze jest jakas inna przyczyna? badzo prosze o pomoc... po spaleniu okolo 20 plyt w ciagu 2 dni dostaje juz szalu... ![]() zrzuty... GIGA master DVD-R 4x MediaStore DVD-R 4x VAKOSS DVD-R 4x Supratec DVD+R 4x (cala czytelna... ![]() Verbatim DVD-RW 4x (kasowana 2x cala czytelna... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Kurcze jak patrze na twoje wykresy mam ochote pojechac w gory ,normalnie polskie tatry co do wykresow to kup porzadne plytki, a nie w markecie za 0.99 zl(VACOSS) 1,25(MEDIASTORE)- przynajmnie u mnie takie sa ceny, nawet platinum sa w miare jak za plytke za 1,99zl <-polecam jako tani nosnik ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez polakT : 10.09.2004 o godz. 17:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2004
![]() |
@Buller
Tak wogóle to w Kprobe speed ustaw na 4x a nie Max i jeszcze raz testuj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Tak, tak!
Mediastore, Vakoss, Gigamaster, Supratec (najlepszy z tych wszystkich) to raczej dno jakościowe płyt DVD ![]() Verbatim jednak nie powinien tak źle wypaść ![]() Pierwsze co zrób - to wróć do 812 biosu N lub Q i sprawdź jakiś dobry nośnik (Verbatim, TDK) Jeżeli będzie kicha - to zbierz kilka tych uwalonych płytek i wal do serwisu ![]() Natomiast jeśli będzie poprawa, to wgraj bios 812@832 VS08 lub VS0A I sprawdź ponownie Bios VS0B budzi mieszane uczucia i raczej przeważają opinie negatywne niż pozytywne na jego temat Gdy będzie lepiej - to OK, jeżeli nie - wróć z powrotem do jakiegoś biosu 812 I daj popracować serwisantom, co w efekcie powinno zaowocować nowym napędem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() Przy okazji, DVD-RW Esperanzy, której nie łyka LiteOn 812@832(który sam ją wypalił), łyknęła świeża Toshiba SD-M1912 ;]
![]() |
![]() |
#10 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Czym się różni od poprzednich wersji? Bo dawno w tym temacie nie siedziałem ![]() UPDATE OK już znalazłem TU ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 10.09.2004 o godz. 18:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Czym się różni to jeszcze nie wiem, bo na razie cdrinfo.pl nie zapodało testu, tylko mój (prymitywny) na Forum ;] A napęd pojawił się w sprzedaży w ten poniedziałek ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Nagralem Traxdate DL ta co byla na allegro. Pamietacie
![]() No wiec opisze jakie problemy mnie napotkaly. No wiec tak jak gosciu pisal plyta w ogole mu nie chodzila na litku 812@832. Faktycznie u kumpla na tym samym litku z biosem VS0A (jest juz obsluga tej plytki) to byly problemy i w ogole nic nie bylo (tak jak spalona). Na moim Nec 2500A mialem illegal disc ale juz widzial plytke. Musialem przerobic na Nec2510A na biosie 2.16 z obsluga DL. I o to wynik. Test robilem na predkosci x2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
I czy poza DL wypalałeś coś jeszcze po przeróbce? Jest jakaś różnica w jakości nagrywania/odczytu? No a poza tym, to jak dla mnie to bardzo ładnie się wypaliła ta Traxdata Oby jakość płytek DL była coraz lepsza, a ceny coraz niższe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|