![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.07.2004
![]() |
Witajcie po tak dlugiej przerwie
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Koledzy podpowiedzcie co zrobić. Mam taki problem, a nie jestem za bardzo zorientowany w temacie.
![]() Mam Liteona 812 z orginalnym biosem USOQ. Niestety nagrywarka nie obsługuje Boot Type, co zrobić żeby obsługiwała, a jednocześnie chciałbym pozostać przy firmowym biosie (na obecnym dobrze mi wypala nawet z overburningiem). ![]() Przepraszam za laickie pytanie i prosiłbym o dokładną odpowiedź. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lite-On SOHW-832S (HP OEM)
jak by komus sie nudzilo (moze cos lepiej)pali na tym choc teoretycznie to VS0E Version: VPDE Description Firmware update for the Lite-On SOHW-832S 8X DVD+/-R/RW drive. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/g...tem=pv-25114-1 PS znalazlem tam ciekawy model Liteon SOHW-822S moze i on byl ale jakos mi umknol POZdrawiam Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 09.01.2005 o godz. 10:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Cytat:
Zaburzenia osobowości? ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ponadto: Nagrywarka Liteon 832 z pewnością nie obsługuje Boot Type, ale ma support dla BookType ![]() A zwłaszcza bios US0Q - co można sprawdzić TU i TU ![]() TU jest program ![]() A TU opis jak zmienić bitsetting ![]() No i na koniec takie nieśmiałe pytanie: Ten overburning to na CD czy na DVD? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() VIZZARD ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Vizzard można by pomyśleć, że jesteś bardziej skory do wyśmiewania niż do pomocy no ale cóż śmieszków też potrzeba na tym smutnym świecie.
1. Poza tym gdzie napisałem, że mam 832 poczytaj dobrze JEST TAN NAPISANE 812. 2. Wiem dobrze,że USOQ nie obsługuje Boot type, ale USOJ owszem, a jak już napisałem nie da rady zmieniś tradycyjnymi sposobami (upgrade)zmienić na poprzednią wersję. 3. Sprawdź jeszcze raz link z programem do boot type,a zwłaszcza o wersji 1.3.3 i poczytaj które modele obsługuje 4. Według podanego opisu postępowałem i nie zadziałało i stąd wiem, że mi nie obsługuje 5.Overburning mam włączony i dla CD (82min) i DVD 4500MB wszystko w NERO 6.6.0.3 Bartek15 wysłałem Ci ten mój bios i dziękuję,że choć ty traktujesz początkujących poważnie. Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Cytat:
1. Przejrzałeś(łaś) mnie na wylot ![]() 2. Używasz raz rodzaju męskiego, a raz żeńskiego w wypowiedziach, więc o co chodzi? Bo ja nie wiem dalej ... ![]() 3. Moje przeoczenie, że napisałem 832 miast 812 - czeski błąd - tak jestem przyzwyczajony do swego Litka ![]() Natomiast reszta się zgadza. Tzn.: - pisałem o biosie US0Q - a on jest do Litka 812 - nie muszę sprawdzać linka do BookType 1.3.3 - bo obsługuje on 812-stkę - nieprawdą jest, że US0Q nie ma obsługi bitsettingu - bo sam wielokrotnie korzystałem gdy 812 miałem - wniosek - trzeba dobrze robić ![]() 4. Overburning DVD do 4500MB ^_^ Chciałbym zobaczyć płytę przepaloną choćby o 50MB i działającą na tej 812-stce. Polecam użycie szukajki w kombinacji z wyrażeniem OVERBURNING DVD ![]() 5. Wypijmy za happy end i za kolejny przypadkowy sukces ekipy forum.cdrinfo.pl ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Z tym ,,PROSIŁAM'' to po prostu literówka. Jestem chłopisko 5 na 9 i jeszcze rosnę (w poprzeg ^_^ ). Co do wyśmiewania to lubię żarty i potrafię się śmiać również z siebie
![]() A jeśli chodzi o overburning to zdażyło mi się raz nagrać dla kogoś filmek troszkę większy niż standard. Nero zgłosił, że kompilacja jest większa niż pojemność płyty i zapytał czy włączyć więc mu pozwoliłem. Weryfikacja w nero była pomyślna, a gość któremu nagrywałem oglądnął i nie nażekał. Z tąd wnioskuję, że się powiodło. ![]() Chętnie chlapnę za wasze zdrowie panowie i za wspólny sukces ekipy forum. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|