![]() |
Muszę zmartwić mieszkańców Warszawy i okolic. Wróciłem z giełdy i wszyscy jednym chórem mówią, że o płytkach Intenso +R x8 nic nie słyszeli, owszem są pakowane tylko po 10 szt. bez pudełka w cenie 2.70zł/szt. + i -R x4.
|
Panowie
Własnie w tej firmie kupowałem, mają stoisko w Krakowie http://www.flamingo.nagraj.pl/sklep.php?a=k&k=14 |
Cytat:
opcie omni:enable bitsetting oraz fix the dead drive blink podobnie jak vip edyszyn:) i tu zmiana strategi nie pomoze moze minimalnie polepszy sie zapis ale plytki sa do sypu dlugo nie posmigaja ale zawsze sie trafi jakas z pudelka lepsza ale co tu wymagac od plytek kupionych za 2.80 :taktak: |
Cytat:
|
legion
To twoje Intenso to zupełnie inny nosnik niz ten co ja kupiłem Panowie, moze znajdzie sie ktos z Krakowa kto miał te płytki intenso x1-8 tylko ze z cake 10 szt ?? Bo niechciałbym wtopić w kupienie 10 szt i miec jakosc jak Princo :) |
Cytat:
|
Nie wiem, ale mozna miec zawsze nadzieje :)
W kProbe pokazuje w prownaniu do Twojego wykresu ze tak jakby byl woogole inny producent samego nosnika ( Intenso to tylko "sprzedawaca) :) Wiec ja mam nadzieje ze jakosc nosnikow z czasem idzie w góre i Intenso sie juz nie zepsuje :) ( gosc zachwalał na giełdzie ze to bardzo dobry niemiecki producent ) Zreszta na tej płytce był jakis znaczek niemieckiego testu i została ta płyta wyrózniona :) |
:mruga: Nie trzeba się tak przejmować tym brakiem Intenso +R x8. Są już TDK + i - R x8. :taktak: http://www.idg.pl/news/66961.html
|
Cytat:
ja jednak podziekuje i pozostane przy Platinumach +Rx8. 78zl/25szt czyli 3zl i 12gr za jedna plytke |
I tak sie sie stało, po wgraniu eepromu zmodyfikowanego przez Zebre zaczęło pokazywać np. w Nero różne wartości - prędkość zapisu 371 , bufor nagrywarki 65688
następnie wgrałem orginalny fw liteona VS0A i przestała nagrywać ( komunikat - płyta nie jest zapisywalna) aż po różnych eksperymentach przyszedł czas na mtkflash i napęd zdechł - próbowałem różnych kombinacji mtkflashem i nic tyle tylko że komputer uruchamia się z wpiętą taśmą do litka. Może ktoś może coś doradzić czy został tylko serwis, ? |
Byczek,wgrales eeprom,ktory dostales od Zebry czy ktos Ci udostepnij swoj zmodyfikowany eeprom ??
|
Cytat:
|
hmm...no to naprawde dziwne.W moim napedzie tez siedzi taki eeprom i zero problemow
|
A jaka jest możliwość ożywienia bez serwisu - może jakieś specjalne komendy w mtkflashu - POMOCY
|
Już pisałem. U mnie na zmodyfikowanym Zebry nie odtwarza nagranych płytek + i - R x4 i fabrycznym czy to VS08 czy VS0A. Na mod VS08 i VS0A idzie poprawnie chociaż po wgraniu mod VS0A miałem problemy o których pisałem. Ale powroty zawsze miałem udane.
Widać, nie na wszystkich napędach taka modyfikacja działa poprawnie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:34. |