Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

Turboni 10.09.2004 21:16

VIZZARD odemnie tez :piwo:

slawekj 10.09.2004 21:12

Cytat:

Napisany przez Szczota
Litek lepiej wypala na lepszych nosnikach ale jakby srednia ze wszystkich wyciagnac to juz korzysc dla nec'a :D

Ale po co wypalać na odrobinę tańszych nośnikach, jak można znacznie lepiej na uznanych. Spróbuj wypalić TDK albo Verbatina i porównać wyniki. :taktak:

B@rtek 10.09.2004 21:12

I tak wykres Legiona będzie lepszy na Verbatimie :D Ale porównamy :taktak:

Szczota 10.09.2004 21:11

Zauwazylem jeszcze ze jak nagrywalem plytke na necu z predkoscia x2 to wykres byl tragiczny. Z tego co widze to dla niego optymalna predkosc to x4 i x6.

Jak nazbieram troche kasy to kupie Verbatima do testow i zapodam tescik :)

B@rtek 10.09.2004 21:09

VIZZARD powiedział, że należymy do najlepszej czwórki jeżeli chodzi o wykresy z KProb'a. Dokładnie Legion, Turboni, Sławek i ja i za to :piwo:

Turboni 10.09.2004 21:06

Cytat:

Napisany przez legion
a teraz moj wykresik :D verba4x palona 4x ( wlaczone jak zawsze:) azurek ,gg,nav, mozilla i do tego winamp )

bardzo ladny wykresik. za to odemnie :piwo:

slawekj 10.09.2004 21:05

Cytat:

Napisany przez barte_k
Ja już mówiłem, że jestem zadowolny z LiteOn'a 832S. Sławek przecież Tobie też dobrze pali litek to po Ci jeszcze NEC ???

Co do Litka to zdania nie zmienie. Dla mnie the best. A o Nec'u chcę się całej prawdy dowiedzieć i dlatego go sam przetestuję i opisze na Forum. Coś mi się zdaje, że będzie o czym pisać. :>

Szczota 10.09.2004 21:02

Ilość załączników: 1
Mam kolejny wykres tym razem espera DVD-R x4 palona x6

Jakosc nagrania nie jest tak rewelacyjna jak u Was TDK i Verbatimy, badz memorex u Turboniego. Ale zly tez nie jest. Jak na taka plyte to nie jest zle. Litek lepiej wypala na lepszych nosnikach ale jakby srednia ze wszystkich wyciagnac to juz korzysc dla nec'a :D

legion 10.09.2004 21:01

a teraz moj wykresik :D verba4x palona 4x ( wlaczone jak zawsze:) azurek ,gg,nav, mozilla i do tego winamp )
a nagrane .iso przez roxio easy dvd copy

B@rtek 10.09.2004 20:58

Ja już mówiłem, że jestem zadowolny z LiteOn'a 832S. Sławek przecież Tobie też dobrze pali litek to po Ci jeszcze NEC ???

P.S.
Ale mam fajną liczbę postów ;p

Turboni 10.09.2004 20:58

a ja juz neca kupic nie chce.

slawekj 10.09.2004 20:54

Cytat:

Napisany przez Szczota
Wlasnie ten mediastore ktorego wypalalem x8 jest na tym samym nosniku. Jakosc nagrania nienajlepsza ale moj NEC ja czyta bez zajakniecia a tamta traxdate co miala duzo mniejsze bledy to nie lykal jej :(

Burn-proof strasznie zrywal po przejsciu na x8 na x6 to co jakis czas tylko spadal :)

Zostane jednak przy esperanzach... jeszcze wykresik zamieszcze pozniej :)

A ja na poważnie rozważam dokupienie Neca. Ale jak patrzę na te wykresy to mam coraz mniejsze przekonanie. ???

Szczota 10.09.2004 20:40

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Tak, widziałem ten wykres

Faktycznie ładnie :taktak:

Na szczęście "ładnie" - jest pojęciem względnym

Dla kogoś innego może być inaczej

Ale jak dla mnie obydwa te wykresy mieszczą się w tym zakresie

Dlaczego?

Ano dlatego, że skala potrafi być bardzo duża i nie takie wykresy widywałem

I to na mojej nagrywarce :mruga:

Zapewne także pamiętasz mój wykres, ale dla pewności raz jeszcze go przedstawię

Wlasnie ten mediastore ktorego wypalalem x8 jest na tym samym nosniku. Jakosc nagrania nienajlepsza ale moj NEC ja czyta bez zajakniecia a tamta traxdate co miala duzo mniejsze bledy to nie lykal jej :(

Burn-proof strasznie zrywal po przejsciu na x8 na x6 to co jakis czas tylko spadal :)

Zostane jednak przy esperanzach... jeszcze wykresik zamieszcze pozniej :)

legion 10.09.2004 20:34

Cytat:

Napisany przez Szczota
W dosie przerabialem palnik. Najwazniejsze bylo zeby bios byl jak najstarszy. Nowe jakos nie chcialy sie przyjmowac. Po przerobce nagrywalem tylko ta plyte. A wlasnie ta traxdata nie jest czytana na moim necu. Na nim po prostu znika mi nagrywarka z nero :). Na stacjonarce wybrednej tez nie czyta. Powrocilem do 2500A bo myslalem ze na niej mi sie odpali ta plyta. Zreszta na 2500A moge szybciej wypalac gorsze plytki :D

PS Traxdata DL przy zakupie 5 sztuk wychodzi 29zl. www.22.pl - nic jeszcze niekupowalem w tym sklepie, nawet mi na maila nieodpowiedzieli. Zaraz bede palic plytke Mediastore za 1,9zl DVD-R x4 i chce ja wypalic z predkoscia x8. Zapodam za jakies 30 min wykresik. Oczywiscie palone na NEC2500A

no narazie niezle ale mowisz o necu to chociasz jakies testy z Nero CD-DVD Speed zapodaj narazie to tylko piszesz :)

Buller 10.09.2004 20:32

dziekuje panowie na razie z podpowiedzi...:)
zrobie jak radzi @VIZZARD i odezwe sie znowu...:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09.