![]() |
Witam,
hmm, "wszyscy" ładnie eeprom'y pozmieniali, a testów żadnych nie widać, czyżby aż tak duża różnica ?? ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Mimo to wgrałem i wszystko śmigało :D, ale też nie mam bina :nie: |
Cytat:
zero zmian, jak mowielm wczesniej eeprom g... daje |
Cytat:
to wgraj jeszcze z NEC'a ;) zobaczymy czy pojdzie :peace: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
832_zebra_eeprom_VS0A(orginal) i Platinum 8X na 8X
|
Cytat:
|
Cytat:
a jakis skan z przed modyfikacji? |
812s to 832
Proszę o pomoc w zmianie biosa i skąd go wziąć.Z góry serseczne dzięki
|
Proszę o pomoc w zmianie biosa i skąd go wziąć.Z góry serseczne dzięki
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przepraszam że troszeczkę rozmyje temat, ale mam jedno pytanko a nie chcę zakładać specjalnie tematu osobnego.
Mianowicie: podczas próby nagrania filmu w NERO (DVD-Video), program wywala informację: "RELOKOWANIE PLIKÓW DVD-VIDEO NIE POWIODŁO SIĘ ! CZY CHCESZ KONTYNUOWAĆ ? " ... i właśnie kontynuować czy nie ? albo co zrobić żeby nie było tego info. Zdarza mi się to pierwszy raz. |
812s To 832
I jak nikt mi nie pomoże jak wgrać biosa i skąd go wziąć ?????????
Proszę |
Cytat:
Panowie jak ktos chce cos komus dopiec to umowcie sie na http://www.polchat.pl/chat/?room=Cdrinfo :klotnia: ;) |
Cytat:
ps. nie masz problemow z odczytem na stac. DVD nagranych plyt np Esperanza DVD-R x4??? |
Cytat:
A my tu sobie żartujemy z xzasem, a kolega tu wyjeżdża z jakimś polsatem I straszliwą powagą nam tu zawiewa oraz niezrozumiałością wolnego stylu :czytaj: A tak właściwie to o co chodzi ??? |
Cytat:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html |
Cytat:
|
Cytat:
mensir67pl my sie nie kłócimy tylko dopracowywujemy zapis ;] zeby bylo higher quality by liteon ofcourse ;p |
Cytat:
Chyba każdy chciałby mieć PI=2 i PIF=1, prawda? :D (Mruki jedne) Cytat:
Ale na wszelki wypadek i tak podeślę do Zebry :D |
Cytat:
a tak w ogole to twoja ngrywara dobrze pali jakosciowo? czy powiedzmy masz zblizone rezultaty co slawek czy powiedzmy 10x gorsze;] jakos tylko dobrze slawkaj wyniki mi sie w pamiec wbimy bo byly very very nice ;) |
Cytat:
Wyniki ma faktycznie bardzo dobre :taktak: Moje niestety tak z 10 razy gorsze, ale ja nie paliłem jeszcze na Verbach i TDKach - tylko na jakichś Mediastorach, Hawkach, Supratecach, itp. Może niedługo zarzucę jakieś testy :taktak: A na razie miłej nocy życzę, ale ja już odpadam :taktak: |
A ja poprzestaje na dalszych eksperymentach. Na mod zebry mój palnik nie działał prawidłowo. Pozostaję przy fabrycznej 812S US0Q. Tak dobrych wyników nie osiągałem na żadnym innym biosie. Przed chwilą palone płytki.
Verbatim x4 palony x4 |
TDK x4 palony x4
|
VERBATIMDVD+R4X VS0A _ZEBRA(29072004) 812sturbo
|
Cytat:
|
pytanie nieswiadomego
witam
nagralem sobie na 812 nowy biosik z strony http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html a dokladnie US0J/US0N - stock - unscrambled a pozniej wgralem inny bios od 832 ***8226; VS04/VS05/VS08 - stock - unscrambled i teraz piekarnik widzi mi jako 832 ale mam pytanie: chcialem wyslac eeprom do Zebry ale nie wiem jak mam zgrac teraz ten eeprom. Zawsze eeprom to dla mnie byl fizycznie uklad scalony. Moze chodzi tutaj o zawartosc eepromu? Jakiego programu uzyc aby to wykonac? I czy teraz po moich wgrywaniach biosow jest to jeszcze mozliwe? bo nie rozumiem roznicy pomiedzy eepromem a biosem? Wydaje mi sie ze wlasnie bios siedzi zaszyty w eepromie. chlopaki dajcie jakies konkretne rady bo nie wiem co ma robic pozdrowionka Cefaklor |
EEPROM mozesz wyciągnąc programem ltnflash. :spoko:
|
W chwili obecnej i tak nie nagrywamy DL bo są drogie, a z testów wynika że na innych biosach wyniki są zbliżone albo znacznie gorsze. I zapis na DL (prezentowałem wykresy) pozostawia dużo do życzenia. Zwłaszcza przy przejściu z jednej na drugą warstwę i znacznie więcej błędów. Prośba do kolegi Turboni. Może nagraj jedną płytkę DL na swoim 832S, będzie można porównać nagrania. Ja cierpliwie poczekam na lepiej dopracowane następne modele LiteOn'a do nagrywania DL.
|
Turboni dawał już wykres DL. Nie pamiętam czy był w tym temacie czy w płytkach :D
|
Cytat:
4 x PALONA |
u mnie niema zadnej roznicy jesli chodzi o eeprom'y.Jedyne co daje Z-Mod to fakt ze mozna wgrywac oficjalne firmwery od 832S bezposrednio ze strony litka :] ,ale czy naprawde jest to zaleta biorac pod uwage ze oficjalne biosy sa cieniutkie i tak czy siak trzeba je przepuszczac przez omnipatcher'a
ale Z-Mod zostaje w moim palniku :] |
Ile czekaliście po wysłaniu eepromu do zebry i co mu napisaliście?
Wysłałem wczoraj ok. godziny 12 i jeszcze nie dostałem od niego zadnego maila. |
Cytat:
|
Ponawiam moje pytanie, bo do końca nie jestem pewny: czy faktycznie nie musze wracać do fabrycznego 812s i by zgrać eeprom'a i wysłać do Zebry? Czy wystarczy zgrać go z "przerobionej" 812 na 832 i tez nowy eeprom przerobiony przez Zebre będzie dobrze działać ?Bo z tego co widze na forum ludzie zanim zgraja eeprom to wracaja do fabrycznego 812s.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a po kiego wracac do 812? przeciez firmware nie modyfikuje eeproma.
|
Cytat:
|
co bedzie lepiej dopracowane?
|
Nowe modele nagrywarek :D
|
Chyba kolega Z. rzeczywiscie spi, bo nadal nic... albo przegielismy, dostal kilkadziesiat epromow z *.pl i sie zgarbil...
|
Nie dziwię sie, że tak się stało :D Rzuciliście się tak na te eepromy :spoko:
|
Uwaga na te plyty - nie brac !!!
SKY -R (x4) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28733679
kod AML Kupilem na gieldzie na probe 10 szt. Wyniki w Kprobe siegają 1200 ! PI i 120 PO (palone x2 i x4) po zmianie strategii na Ritek001 i paleniu x2 udalo mi sie zejsc do sredniej wartosci 250 PI (max 320) i 12 PO Firmware VSOQ Trzymajcie sie z dala od tych plyt !!! |
Cytat:
|
Wyglada na to ze chyba jednak rzeczywiscie spi, bo na tym swoim forum niczego od tego czasu nie napisal...
|
A o co chodzi z ta zmianą strategii i gdzie to zmienić ??
|
Cytat:
|
W Omnipatcherze zmieniasz. Klikasz 2 razy na producenta dla którego chcesz zmienic strategie i z listy która sie wyswietli wybierasz inną.
To rzeczywiscie pomaga: dla hawków an32 zmieniłem strategie i teraz pi zamiast 800 dochodzi mi do 160. |
A na jaką strategie najlepiej zmienić by płyty były najlepiej nagrywane i czemu nie widze wśród producentów ani Verbatim ani Platinum ??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jestem także w szoku :O
|
Cytat:
co do PLATINUM - tak nie jest producentem nosnikow jak wiekszosc np. Esperanza itp. Z Verbatimem to raczej przejezyczenie polecam dla kogo robi RiTEK http://www.mediamatch.de/mediainfo.p...TEK-R03-002%5D :spoko: a wlasnie RiTEK wypuscil DVD+R Double Layer(patrzec kiedy u mas w kraju) |
Cytat:
|
Cytat:
A skad ja wiem co Ci pan mowil w markecie napisz to sie razem posmiejemy???? 8-) |
Cytat:
To chyba oczywiste: "Verbatimy robi Verbatim, TDK robi TDK, Sony robi Sony ...." "A co to jest tłocznia?" i jeszcze parę tekstów wymyślić mogę, żeby kawę na ławę wyłożyć :D |
To żart taki jest :D
|
Bardzo dziekuje że pośmialiście sie ze mnie :( Poprostu trzeba było napisac że oni nie są producentami, napisać kto je produkuje i tyle, a nie nabijać się jeszcze.
A co do zmiany strategii to jak ją zmienić żeby płyty były jak najlepiej nagrywane ? |
ej na przeca napisalem :]
|
Cytat:
To był taki niewinny żart :taktak: Co do tłoczni - to nigdy nie ma się pewności - dopóki się nie sprawdzi, bo różne rzeczy już bywały :taktak:, np. CMC - tłocznia ogólnie pojmowana jako ta z dolnego pułapu jakościowego (czasami błędnie) - robiła dla Verbatima, TDK, Dysana. A znowuż to w tematach przewija się, że są Espery od Tajio Yuden - tłoczni czhyba najlepszej na świecie :wow: Jeżeli pytasz o zmianę strategii zapisu - to mam dla ciebie smutną wiadomość :( - nie ma żadnej zasady :nie: To zmiany eksperymentalne i sam musisz dojść do tego, ewentualnie korzystając z eksperymentów innych. Ja ci nie pomogę - bo się w to nie bawię :P |
Dzięki za "normalne" wyjaśnienia :D
|
Cześć,
spotkała mnie wczoraj rzecz, która mnie kompletnie zaskoczyła, a mianowicie. Spatchowałem swojego Litka 812S patchem ze strony codeguy's z włączonym bitsettingiem (812S.US0A.patched-bs.exe). Patch US0A - taki sam jaki miałem fabrycznie zainstalowany. Wszystko poszło OK, zaznaczam, że wcześniej nie miałem problemów z nagrywarką, zależało mi tylko na możliwości zmiany book type'a. Wypaliłem dwa razy tą samą płytkę TDK+RW wyniki, po sprawdzeniu Kprobe były / są bardzo obiecując, ale ... i tu zaczęły się schody. Chciałem skopiować to co wypaliłem na płytce, wprost z DVD na HDD i część plików byłem wstanie, a część nie ... Ale to pryszcz. Wchodzę do DVDInfoPro, a tam nie ma nagrywarki (fizycznie zniknęła z systemu), to samo w CDmate'cie i Nero. W "moim komputerze" jest, a soft jej nie widzi. Podkreślam, że cały czas jest ta płytka, która wypaliłem w napędzie. OK, reste i komputer podnosi się jakieś 5 minut (zdecydowanie zadługo). Zniknęła karta muzyczna i oczywiście nie ma DVD. Pow yciągniećiu płyty z napędu i resecie - wszystko wróciło do normy !!! Po włozeniu płyty do napędu i próby odwołania się do niej napęd znika dla systemu !!! Jak to jest możliwe, żeby płyta powodowała wycięcie napędu z systemu (Windows 2000 - niesaśmiecony). O co chodzi ? Płyty nie jestem wstanie reformatować, po włożeniu znika napęd ... ?!?, dla programów, które obsługują nagrywarki, ale jak wejdę przez Total Commandera to spokojnie widzę to płytę, jest na niej nagranych 6 filmów, żeby było śmiesznie 3 z nich mogę obejrzeć, reszta jest niedostępna ... Zastanawia mnie fakt, jak sprawdziłem poprawność nagrania w Kprobe ... on też przestaje widzieć napęd po włożeniu - tzn. znika jego nazwa pozostaje info G: ................... I to przy wyborze SPTI bo przy ASPI w ogóle go nie ma. Panowie Turboni, VIP macie jakieś pomysły ? pozdr. Damian |
Niejestem Turboni ani VIP, ale spróbuj wgrać orginalny firmware ze strony liteona.
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp |
format c:
nagrywara bedzie OK,ale chyba system Ci sie skaszanil (BTW jest cos takiego jak GHOST,2minutki i masz nowy system) |
Cytat:
Z twojego mail'a mogę wnioskować, że u kogoś innego powinno to ruszyć. Pytanie czy jest jakiś soft, który potrafi "twardo" sformatować płytę DVD+RW. Bez jej analizy itp. Wkładasz, nie ważne co jest, ustalasz odgórnie co włożyłeś - to ty narzucasz parametry - i formatujesz. pozdr. Damian |
Cytat:
A jeszcze jedna rzecz - płyte widzi jako DVD-ROM, nie pamiętam abym zmieniał Book TYPE, ale patchowałem nagrywarkę aby to swobodnie robić więc pewnie gdzieś tam w locie też zmieniłem book type'a. Jak zmusić moją nagrywarkę aby chciała zobaczyć tą płytę i zechciała ją sformatować. pozdr. Damian |
Uwaga! Jest nowy robak prze LiteOn,a wypuszczony "not original". Zeskanowałem system i wszystko gra. :spoko:
|
bry bry!
Witam!
Przebrnąłem przez te 1400 postów (ufff...), wgrałem biosa VS08 (812S@832S - luty 2004) i... jeszcze działa ;p To mój pierwszy tutaj post, więc nie bijcie jak coś schrzaniłem :mruga: Hmmm.... chciałem wkleić tu teścik płytki ale nie wiem jak :-/ To może ja pójdę jeszcze poczytać FAQ... |
Cytat:
|
No... Może teraz się uda...
Płytka Vakoss (-R) palona x4. Wyjątkowo podłe nośniki - wypaliłem trzy i żadnego nie da się odczytać... :-/ |
Cytat:
|
Ożesz... faktycznie tamten gorszy. I co ciekawe, Vizzard twierdzi, że płytka śmiga, że hej. Moje Vakossy wywaliłem do śmieci - nie dało się ich odczytać. Chociaż jedną płytkę jeszcze trzymam - nagrałem tam dosyć ważne dla mnie pliki (koncert) i może jakiś inny napę ją łyknie...?
|
Cytat:
US0A - to bios a nie patch :D Wgraj jak ci radzi gutek18 bios ze strony Liteona - najlepiej US0Q Kontynuuj dalej zabawę, ale nie na biosie US0A - tylko nowszych BTW - jeżeli jest z tą płytą jak piszesz - to nie wyrzucaj jej! To prawdziwa PŁYTA ROZPIERDUCHA - wymarzony prezent dla wroga :D Po prostu wkładasz i .... :> |
Cytat:
i wydaje podejrzane jęki :D Może faktycznie zatrzymam ją na jakąś "specjalną" okazję :mruga: |
Cytat:
U wszystkich te płytki działały na stacjonarnych DVD nawet tych rozkapryszonych. Więc stwierdziłem że zakupie kolejną partię tych płytek. Niestety w sklepie już nie było, zaproponowali mi Msonic x2 -R (złota) w tej samej cenie, okazało się że to też jest GSC001/50. Po zmianie na VSOA wyniki się poprawiły i przy nagrywaniu x2 błedy PI na poziomie 60 PO 3, stwierdziłem wiec że zmienie palenie tych płytek na x4 wynik identyczny jak przy paleniu x2. Wszystkie stacjonarki łykają jak młody pelikan kombinerki bez szarpania. Niestety koleś w sklepie powiedział że już ich nie bedzie. I teraz prośba i pytanko. Czy ktoś palił na płytkach BENQ x4 ? są w sklepie po 2 zeta. Jeśli tak to niech wrzuci skan. Proponuje wogóle potestować lipne płytki takie po 2 zeta, może uda się pomodzić ze strategią albo co? TAK aby wyniki były na poziomie. |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ie+p%B3yty+dvd |
Czy to prawda ze Bios w Litku 812@832 - VS08 ma mniejsze błedy niz VS0A ??
|
Cytat:
a testowany byl x2. Nie pytał bym o to gdyby było na forum, śledze trn wątek od samego poczatku. Pozdro. |
Cytat:
|
Jedyne co mam problem - to mialem ostatnio dwie szt Platinum DVD-R x8 i na VS0A sie wypalila a na VS08 przy 95 % sie wywaliła :( - Co to mogło być, to naormalne przy "-" x8 ??
|
Cytat:
Verbatim Verbatimowi nie Rowny Kupilem dzis +4 x (box) tragicznie a z cake 25 +4 x (rewelacja) A i kupilem Tarxdate 8x - 3,60 pln nosnik to samo co Platinum 8x testy pozniej i dobre wyniki jak na Esperanz-ie z GSC002 |
Pytanko . czy ma ktos eeproma do litka z 21.01.2004 r.
|
Cytat:
|
Dzieki za info, ale moja pomylka chodzi mi o eeprom zmodyfikowany np. przez Zebre zeby mozna bylo wgrywac bisy od orginalnej 832 ze strony liteona
|
Cytat:
|
Dzieki za info, ale moja pomylka chodzi mi o eeprom zmodyfikowany np. przez Zebre zeby mozna bylo wgrywac bisy od orginalnej 832 ze strony liteona
|
Cytat:
|
slawekj
To i tak masz lepsze wyniki niz na moim Platinium DVD+R x8 za 3,20 :) A ktos mi odpowie dlaczego na VS08 padła płytka Platinium DVD-R x8 przy nagrywaniu na 95 % ?? |
Witam Wszystkich :)
Narazie będę czytak tak jak wczesniej :) No ale mam juz mozliwosc zadawania pytan :))) Miłego Weekendu |
Cytat:
|
Za dużo "kreatywnych" handlowców w naszym kraju. Przecież wiedzą co kupują. A póżniej nam g...o sprzedają.
|
Cytat:
a ot i cala prawda verbatim i verbatim cake |
Cytat:
a ot i cala prawda verbatim i verbatim box |
Cytat:
|
Cytat:
------------------------------------------------------------- ogolnie to zwracam plytki ja sie nie czytaja(przyjmoja bez zajakniecia) ale te sie czytaja i no erroes po scanie ma 10 szt BOX i 6 juz wypalalem identyczne wyniki a cake 15 wypalone (rewelacja)Kprobe |
tak to jest jak sie ufa znaczka firmowym na plytkach z 5 zl :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:49. |