Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

Szczota 14.07.2004 11:54

Ale sie tu porobilo jak nie mialem kompa...
Juz sie niemoge doczekac az dostane nec'a

Offtopic

Heh dobre to z wilgotnoscia. Ciekawe jaka mam wilgotnosc jesli nie mam obudowy tylko wszystko lezy na stoliku a temperatura to 19-20 stopni. Do tego plyta wypalana z predkoscia x2,4 i jakosc znaczacej poprawy niezauwyzlem. No chyba ze dysk mam za wolny na x2,4 ale plytki cd wypalaja sie spokojnie x52. Wiec moge smialo powiedziec ze temperatura i wilgotnosc raczej nie maja zwiazku. Jak bedzie ladna pogoda to wyjde nawet z kompem na ogrodek i nagram plyte w celu zdementowania plotek

Co do kasowania tamtych postow od nr 722 to ja bym proponowal zostawic tylko te co nawiazuja do nagrywania i wywalic te wszystkie klotnie i takie tam bzdety. W ciagu 3 dni napykaliscie 20 stron :D

B@rtek 14.07.2004 11:57

Fakt trochę dużo tych stronek :)

Wicio666 14.07.2004 12:20

Moze jak komu by się chciało mógłby zrobic ranking :) płytek DVD na których najlepiej nagrywać. Nie trzebaby było przeszukiwac calego forum by odszukać która płytka nalepiej sie nadaj do nagrywania.

slawekj 14.07.2004 12:36

Cytat:

Napisany przez Wicio666
Moze jak komu by się chciało mógłby zrobic ranking :) płytek DVD na których najlepiej nagrywać. Nie trzebaby było przeszukiwac calego forum by odszukać która płytka nalepiej sie nadaj do nagrywania.

Odsyłam zainteresowanych do źródła Enter Extra 1/2004 str 71 - sprawdzanie nośników DVD.
Pozdrawiam.

Szczota 14.07.2004 12:51

Cytat:

Napisany przez slawekj
Odsyłam zainteresowanych do źródła Enter Extra 1/2004 str 71 - sprawdzanie nośników DVD.
Pozdrawiam.

Gazeta bym zbytnio nie ufal. Zalezy kto zleci wykonanie testu.

Nie pamietam dokladnie przykladow. Ale czasami sie tak zdarza ze w jednej gazecie wygrywa jakas plyta malo znana a takie firmy jak TDK i Verbatim sa na koncu. W innej gazecie jest skolei naodwrot. I komu tu wierzyc??? Nie mowie ze w kazdej gazecie ale jest to dosc czesta przypadlosc. Czasami nawet sie zdarza ze takie testy sa robione na kilku roznych nagrywarkach. Zreszta nosniki trzeba wybrac do swojej nagrywarki.

Ogolnie sa dobre TDK i Verbatim
Srednie Platinum
Z najtasznych i w miare "dobrych" to epseranzy.

To jest tak bardzo uogolnione ale jesli ktos chce w przypadku esperanzy zaoszczedzic 10-20gr i wybierze cos tanszego to juz roznica jakosci jest wrecz ogromna...

Wicio666 14.07.2004 12:59

Ilość załączników: 1
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć cos o wykresie zrobionym kprobe płytki którą nagrałem ( moja piersza).
Płytka Lite-on DVD-R 4x (dołaczona była do nagrywarki).Może ktoś zna strone na której jest wyjaśnione jak należy czytac wykresy w kprobe.
Oczyuwiście prękość w kprobe ustawiona na 4x.

slawekj 14.07.2004 13:02

Cytat:

Napisany przez Szczota
Gazeta bym zbytnio nie ufal. Zalezy kto zleci wykonanie testu.

Nie pamietam dokladnie przykladow. Ale czasami sie tak zdarza ze w jednej gazecie wygrywa jakas plyta malo znana a takie firmy jak TDK i Verbatim sa na koncu. W innej gazecie jest skolei naodwrot. I komu tu wierzyc??? Nie mowie ze w kazdej gazecie ale jest to dosc czesta przypadlosc. Czasami nawet sie zdarza ze takie testy sa robione na kilku roznych nagrywarkach. Zreszta nosniki trzeba wybrac do swojej nagrywarki.

Ogolnie sa dobre TDK i Verbatim
Srednie Platinum
Z najtasznych i w miare "dobrych" to epseranzy.

To jest tak bardzo uogolnione ale jesli ktos chce w przypadku esperanzy zaoszczedzic 10-20gr i wybierze cos tanszego to juz roznica jakosci jest wrecz ogromna...

Zgadzam się z Tobą. Osobiście traktuję każdy przeczytany artykuł jako uzupełnienie moich wiadomości. W artykule są podane na jakich nagrywarkach przeprowadzono testy. Nie ma powodu nie wierzyć. Przyjmuje je jako wiarygodne.
Pozdrawiam.

adas.p1 14.07.2004 13:11

Od kilku tygodni w MM mozna dostac Verbatimy "+" lub "-" pakowane po 10 sztuk za 39,99. Tanio i dobrze:)

slawekj 14.07.2004 13:14

Cytat:

Napisany przez Wicio666
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć cos o wykresie zrobionym kprobe płytki którą nagrałem ( moja piersza).
Płytka Lite-on DVD-R 4x (dołaczona była do nagrywarki).Może ktoś zna strone na której jest wyjaśnione jak należy czytac wykresy w kprobe.

PI max 280 PIF 32 Twój test PI 133 PIF 8 Suma wszystkich błędów 190040. To 23x razy więcej od załączonego testu TDK DVD+R. Płyta będzie czytana, problem jak długo?
Pozdrawiam.

Szczota 14.07.2004 13:30

Cytat:

Napisany przez Wicio666

Plytka ma dobre wyniki. Bedzie spokojnie przez rok odczytywana. Mam bardziej masakryczne plyty od 6 miesiecy:D

legion 14.07.2004 13:47

Cytat:

Napisany przez Rush
:)) za 15 min w moje rece wpadnie 812 :)) a jakie plytki polecacie do tej nagrywary ?? + czy - ?? z tym nowym biosikiem ??

raczej lubi + ale jak przerobisz sobie na 832 to i - beda dzialac ale jeszcze do tego najlepiej robic z nich dvd-rom za pomaca book1.6

slawekj 14.07.2004 13:52

Cytat:

Napisany przez legion
raczej lubi + ale jak przerobisz sobie na 832 to i - beda chylac ale jeszcze do tego najlepiej robic z nich dvd-rom za pomaca book1.6

DVD-ROM mażna tylko nadpisać DVD+RW.Nie ma to żadnego wpływu na jakośc nagrania. Tylko przy odtwarzaniu w starczych napędach i player'ach DVD.

Pozdrawiam.

legion 14.07.2004 13:58

Cytat:

Napisany przez slawekj
DVD-ROM mażna tylko nadpisać DVD+RW.Nie ma to żadnego wpływu na jakośc nagrania. Tylko przy odtwarzaniu w starczych napędach i player'ach DVD.

Pozdrawiam.

gosciu skad ty sie urwales book 1.6 powoduje to ze jak przerobisz + na dvd-rom bedzie dzial w kazdej stacjonarce i nie bedzie z nim problemow nawet jak beda bledy po prostu z gownianej plytki czy nawet z twojch wilgotnych TDK zrobisz tloka bo praktycznie kazda plytka orginalna to DVD-ROM a tak po za tym jak dobrze omni przejedziesz biosek to bedzie ci sie robi to z automatu
P.S
wsadz sobie do napedu orginal jezeli jakis posiadasz sprawdz sobie Kprobe ile bedow tam zobaczysz

adas.p1 14.07.2004 14:01

Cytat:

Napisany przez slawekj

To pewnie przez ten Najlepszy-Na-Świecie chipset... U mnie na marnym i875 mozna tez ustawic Book-Type dla plyt +R :D No chyba ze chodzilo ci o zmiane po nagraniu a nie w jego trakcie.
@legion: ubiegles mnie o kilka sekund:)

slawekj 14.07.2004 14:01

Cytat:

Napisany przez legion
gosciu skad ty sie urwales book 1.6 powoduje to ze jak przerobisz + na dvd-rom bedzie dzial w kazdej stacjonarce i nie bedzie z nim problemow nawet jak beda bleda

Czy próbowałeś już nagrywać?. Bo ja tak. I tylko można DVD+RW.
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:19.