Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

_Vip_ 26.07.2004 11:01

dziewiczy czyli jaki dokladnie :] ?? zaladowales VS0A stock ?? bez jakichkolwiek zmian w omni ??

VIZZARD 26.07.2004 11:03

Cytat:

Napisany przez gutek18
Ten hawk był w slimie. Wcześniej miałem hawki produkcji an32 to na nich przy nagrywaniu x2 pi nie schodziło ponizej 100.

Zrobiłem jeszcze raz test tej płytki ale wyszedł gorzej niż przedtem. Widocznie nagrywarka nie lubi wcześnie wstawać.

http://republika.pl/gutek18/HAWK_MCC...KARAIBOW_3.png

Czasami nagrywanie x2 daje gorsze efekty niż x4 :taktak:

Wiem, bo sprawdzałem - właśnie na sławetnych Mediastorach od Interaxia AG.

Zresztą - to tylko na poparcie tez, które już były :mruga:

slawekj 26.07.2004 11:11

Cytat:

Napisany przez _Vip_
dziewiczy czyli jaki dokladnie :] ?? zaladowales VS0A stock ?? bez jakichkolwiek zmian w omni ??

Na v 1.3.7 bez zmian strategii zapisu i z ostatnią opcją "fix the dead drive blink".
Nie zaznaczyłem pola "Enable auto-bitsetting" ponieważ na VS08 i VS0A Nero automatycznie dodaje opcje takiego nagrywania i można dowolnie sobie przestawiać bez używania dodatkowych programów, a opcja w Nero jest ustawiona na stałe DVD-ROM i tak nagrała mi się płytka.

domestos007_:) 26.07.2004 12:00

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez slawekj
Użylem v 1.3.7 wgrałem VS0A bez żadnych zmian. Zmiana strategi zapisu moim zdaniem powoduje większe błędy przy zapisie. Po co zapisywać 4x na 8x.Zapis będzie zawsze gorszy. I czy tak naprawdę 4x palone są 8x?

Według Mnie jest właśnie odwrotnie po zakliknięciu wszystkich opcji w omnipatcher (1.3.7) moja 451S przerobiona na 832S pali zdecydowanie lepiej jest o połowe mniej błędów.

Test płytki Esperanza z kołka wypalona x4

slawekj 26.07.2004 12:08

Cytat:

Napisany przez domestos007_:)
Według Mnie jest właśnie odwrotnie po zakliknięciu wszystkich opcji w omnipatcher (1.3.7) moja 451S przerobiona na 832S pali zdecydowanie lepiej jest o połowe mniej błędów.

Z tego wynika , że te funkcje działają różnie na różnych nagrywarkach. U mnie przy takich ustawieniach nagrywanie działało błędnie.

icemac 26.07.2004 12:15

Cytat:

a strategie zapisu plyt zmieniales ???
czy tylko zaznaczales pozycje w omni ???

thanks, danke i spasiba po naszemu ;)

domestos007_:) 26.07.2004 12:15

Cytat:

Napisany przez slawekj
Na v 1.3.7 bez zmian strategii zapisu i z ostatnią opcją "fix the dead drive blink".
Nie zaznaczyłem pola "Enable auto-bitsetting" ponieważ na VS08 i VS0A Nero automatycznie dodaje opcje takiego nagrywania i można dowolnie sobie przestawiać bez używania dodatkowych programów, a opcja w Nero jest ustawiona na stałe DVD-ROM i tak nagrała mi się płytka.

Nie jest ustawiona na stałe można sobie śmiało zmienianiać w Nero
zakładka wybór nagrywarki klikasz na opcje i zmieniasz do woli jak chcesz (Book Type Settings). :spoko:

Pozdrawiam :)

slawekj 26.07.2004 12:19

Cytat:

Nie jest ustawiona na stałe można sobie śmiało zmienianiać w Nero
zakładka wybór nagrywarki klikasz na opcje i zmieniasz do woli jak chcesz (Book Type Settings). :spoko:

Zgoda, miałem na myśli opcjonalnie.

icemac 26.07.2004 12:36

Cytat:

ponawiam pytanie czy zmieniales strategie zapisu plyt ???

ale jestem upierdliwy :>

domestos007_:) 26.07.2004 12:40

Cytat:

Napisany przez icemac
a strategie zapisu plyt zmieniales ???
czy tylko zaznaczales pozycje w omni ???

thanks, danke i spasiba po naszemu ;)

PRZEPRASZAM ZA BŁĄD !!!!!!!!!

Oczywiście zmieniałem (strategie zapisu) za dużo czasu spędzam przy kompie i z tego to wszystko ^_^
Verbatimy x4 Certified palę spokojnie razy 8 i zero problemów a kosztują tylko 4 zeta za sztuke dlatego takowych używam bo mój stacjonarny Thomson DTH195E nie ma problemów z odczytem co przy innych płytkach lubi wyprawiać różne dziwne rzeczy :(

P.S. Trzeba próbować różnych sposobów bo każda nagrywarka inaczej pali
( U Mnie te ustawienia sprawiają się bez zarzutu ) i już nic nie kombinuje bo znów coś przedobrze i będzie ból co z tym fantem zrobić .

Liteon najlepsze nagrywarki pod słońcem !!!!!!!!!!!!!!!!

polakT 26.07.2004 12:44

Ilość załączników: 1
znow wypalilem sobie platinuma 8x
palilem z predk0oscia 8x
jak za 3zl za plyte to chyba dobrze:)

icemac 26.07.2004 12:44

Verbatimy+R x4 Certified tez pale spokojnie razy 8 ale na koncu plytki mam niezla "gorke" z bledow, ale coz zalezy na jaka plytke sie trafi
milego i thanks

B@rtek 26.07.2004 12:47

Cytat:

Liteon najlepsze nagrywarki pod słońcem !!!!!!!!!!!!!!!!

Faktycznie ja wolę LiteOna niz Neca lub te inne. Ewentualnie Sony bo to te same napędy robią je razem. Tak samo jest z telefonami Motorola tworzy razem z Siemensem :D

slawekj 26.07.2004 12:49

Cytat:

Napisany przez thomascamel
znow wypalilem sobie platinuma 8x
palilem z predk0oscia 8x
jak za 3zl za plyte to chyba dobrze:)

Jest dobrze. Spróbuj x4. Będzie jeszcze lepiej. To tylko 5min dłużej.

B@rtek 26.07.2004 12:53

Cytat:

Napisany przez slawekj
Jest dobrze. Spróbuj x4. Będzie jeszcze lepiej. To tylko 5min dłużej.

Nie zawsze tak jest. Czasami jest lepiej przy większej prędkości. Zależy to od płyty. Posprawdzaj :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:08.