Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832?
TAK 262 67.01%
NIE 36 9.21%
NIE WIADOMO 93 23.79%
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.05.2004, 20:24   #1
Jollo
Registered
 
Data rejestracji: 27.04.2002
Posty: 49
Jollo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb Nowy bios 812S@832S ... jednak :)

... dostępny na

http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...-812S@832S.rar

Testował ktoś co wnosi? Czy lepiej warto 812S@700A SONY ze względu na jakość zapisu -+R, RW.

-=Jollo=-
Jollo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.05.2004, 21:47   #2
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wlasnie go wgralem oto fotki.
zaczynam testy dam znac jak wyjda.
pozdrawiam.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowy bios 812S@832S ... jednak :)-812s-832s.jpg  
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2004, 22:49   #3
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
standortowo esperanza DVD+RD x4 palona x4 z tym samym obrazem co bios od sony dru-700a z dysku.
pozdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowy bios 812S@832S ... jednak :)-liteon-812s-832s.jpg  
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 09:32   #4
obiwan5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.01.2004
Lokalizacja: kraków
Posty: 12
obiwan5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak powrucić do poprzedniej wersi biosu do US0J? Kurcze bno nie wiem jestem typowym lamerem a chceiałem sprubować tego biosu do 832s a teras chce wrucić do oryginalnego biosu. Więc możecie mi podać dokładną instrukcje?

Pozdrawiam
obiwan5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 09:41   #5
Jollo
Registered
 
Data rejestracji: 27.04.2002
Posty: 49
Jollo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@Turboni masz może wykresik z kprobe dla takiego wypalonego obrazu z filmem ale dla biosa SONY 700A ?

-=Jollo=-
Jollo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 10:44   #6
_Vip_
overclocker
 
Avatar użytkownika _Vip_
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 377
_Vip_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jollo
@Turboni masz może wykresik z kprobe dla takiego wypalonego obrazu z filmem ale dla biosa SONY 700A ?

-=Jollo=-

tak mial i wlepial w topicu o 812s@700A



warunki testu identyczne jak z biosem 812s@832s
_Vip_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 10:59   #7
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez obiwan5
Jak powrucić do poprzedniej wersi biosu do US0J? Kurcze bno nie wiem jestem typowym lamerem a chceiałem sprubować tego biosu do 832s a teras chce wrucić do oryginalnego biosu. Więc możecie mi podać dokładną instrukcje?

Pozdrawiam

nie musisz wracac z soniaka do 812s. odpal bios z 812s@832S pod windowsem. bios jest odrazu z programem do flashowania wybierz nagrywarke sony i upgrade.
wgran odrazu bios od 832s reset kompa i masz 832s .
pozdrawiam
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 11:27   #8
obiwan5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.01.2004
Lokalizacja: kraków
Posty: 12
obiwan5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A jak wrucić do oryginalnego biosu tak żeby w serwisie sie nie czepili pytam tak na wszelki wypadek.
obiwan5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 11:40   #9
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja to robie w dosie programem mtkflash
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 11:47   #10
obiwan5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.01.2004
Lokalizacja: kraków
Posty: 12
obiwan5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a mozesz mi podać instrukcje jak to robisz krok po kroku?? był bym wdzięczny. A tak po za tym przerobiłem sobie mojego 812s na 832s i pali pieknie.
obiwan5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 11:52   #11
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nagrywasz na dyskietke program mtkflask i bios od 812
reset kompa i uruchamiasz dos bez uruchamiania windowsa.
przechodzisz na stacie dyskietek i wpisujesz mtkflash * w (*).bin
*
1-primiary master
2-primiary slave
3-secondary master
4-secondary slav

(*)-nazwa biosu o 812 z rozszezeniem .bin
program sie odpali wgra 15 pozycij reset kompa i masz orginalny 812s bez przerubki
pozdrawiam
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 11:57   #12
obiwan5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.01.2004
Lokalizacja: kraków
Posty: 12
obiwan5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
obiwan5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 11:58   #13
Degro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.05.2004
Posty: 9
Degro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Możesz ostatni orginalny bios od LiteOna 812s
który jest w pliku *.exe potraktować flashfixem
i normalnie w Windows powrocić do orginału , a
jak masz Swoją kopię zrobioną w ,,bin'' to np.
mtkwinflash pod Windows albo tak jak Ci napisał
Turboni.
Degro jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 12:05   #14
fredziopl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika fredziopl
 
Data rejestracji: 16.05.2004
Lokalizacja: Jedrzejow
Posty: 114
fredziopl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To moze krok po kroku co mozna zrobic z 851

czy mozna go zmienic docelowo na 812 i docelowo na 832

Pozdro
__________________
POWERED by FredzioPL
Colin 5 RULEZZZZ


_______________
P4 3.2, Gforce 5700, 2x 512 KINGSTON Dual DDR, ASUS P5P800, Pioneer 110 1.39, 250Gb SATA Samsung + 120 GB SATA Samsung,
fredziopl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 13:04   #15
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez fredziopl
To moze krok po kroku co mozna zrobic z 851

czy mozna go zmienic docelowo na 812 i docelowo na 832

Pozdro
niestety nie na 832 mozesz zmienic tylko 812 (812 i 832 to te same napedy)
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.