![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
Firmaware do Sony DW-D23A DL i porównanie z Lite-On
Czy istnieje jakikolwiek Firmware do tej nagrywarki? (DVD+/-RW Sony DW-D23A DL ) Wertuje cały net i nic
I jeszcze jedno czy, która nagrywarka jest lepsza, ten Sony, czy Lite-On 1653?Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Jeśli się nie mylę, to ten sony jest OEM-em Litka 1653
Nie wiem co jest lepsze, ale jeszcze nie widziałem nowego FW na ten palnik, a na liteka coś już wyszło. |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Sorki ale jestem trochę zielony w tych sprawach, cóż to takiego ten 'OEM'?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Po prostu Liteon produkuje napęd, a sony sprzedaje go pod swoją marką. W większości przypadków odbywa się to bez większych zmian sprzętowych (poza obudową i firmware)
z tego co wyczytałem, to sony dw-d22a można przerobić na liteka 1633, 1655, Sony dru 710. Skoro twoja nagrywarka jest oem'em 1655, to powinna dać się przerobić na te same modele. |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
a czy to skomplikowany proces przerabianie nagrywarki? i czy istnieją strony poświęcone temu procederowi?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Wszystko znajdziesz tytaj
http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?f=44 Nie ma tam wprawdzie nic o dw-d23a, ale jest o dw-d22a, a to chyba to samo (różnic tkwi w fw). |
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za pomoc (bart, masz u mnie piwo
) Teraz tylko pytanie czy opłaca się przerabiać(bo z tego co wiem, do Lite On'a potrzebny był bios, by mógł nagrywać DVD z niższej półki [Esperanza, Media Store], może FW sony wprowadza już te opcje w wersji standardowej)...
Ostatnio zmieniany przez Puziol : 24.04.2005 o godz. 21:47 Powód: literówka |
|
|
![]() |
|
|