![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2004
![]() |
Firmware do Phlips SDVD 8821 problem
Witam wszytkich zainteresowanych
firmware do tej nagrywarki do siągnięcia tutaj: ftp://msicomputer.org/PHILIPS_DVD-RAM_SDVD8821_EX31.zip Po rozpakowaniu jest to jeden plik Setup.exe ktory nalezy uruchmocić. Automatycznie updatuje firmware naszej nagrywarki. Jedyne co udalo mi sie wycztac na zagranicznych forach to update ten jest konieczny przede wszytskim tym osoba ktore zrobiły upgrade Windowsa XP do Visty. Ja mam inny problem z ta nagrywarką. Od kilku dni przestala poprwanie nagrywać plyty. Nie jestem laikiem i posprawdzalem ustawienia w widowsie typu DMA, czy sterowniki do kotrolera. 5 dni temu poprostu ta nagrywarka odmówiła posłuszeństwa, to znaczy nie wypaliła mi płyty po Nero, jesli dodam ze wszytko bylo ok. Laptopa mam od swiąt bozego narodzenia, nie mialem wcześniej problemów. Miesiąc temu preinstalowałem Windowsa XP ( z pewnych wzgledów), na czysciutka sformatowaną partycje. Windows zainstalowal sie pomyslnie z pecjalnej partycji Acera. Nie zmienialem zandych ustawien w widowsie tzn. Msconfig, czy rejestr, uslugi. Jedyne co wyłaczyłem to Autorun napedu. Tak jak wspomnialem wczesniej 5 dni temu podczas standartowego nagrywnia filmów na plyte DVD Platinum 8X nero poinformowal ze nagrywanie nie powiodło się. Teraz próby przeprowadzam na płytach co ironia Phlips DVDRW, ale z róznym skutkiem. Płyta daje sie nagrać ,ale przy probie odtworzenia filmu okno zawiesza sie a naped wydaje dźiwne dźwięki . Poprostu stuka tak jak by nie mógl zleź zpisanej sciezki. Oprócz tego dioda od dysku pali sie non-stop, jakby dysk byl uzywany na maksa. Wszystkie poprzednie plyty nagrane przy uzuciu tej nagrywaki dzialaja poprawnie i moge otwarzac kazdy materiał na nich nagrany. Przywróciłem autorun, zrobilem update firmwaru z X02 na x31 przy pomocy wyzej sciądniętego pliku ale nadal to nie pomoglo. Jesli komuś sie chaciało to przeczytac i mogl mi podac jakies wskazówki co dalej bede wdzięczny. Prosze tylko nie mówcie zeby instalowac Windowsa od nowa. Pozdrawiam Si |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
spr***243;buj nagrac cos na innej p***322;ycie DVD+/-R mo***380;e ten Platinum by***322; uszkodzony. Twoja RW moze by***263; r***243;wnie***380; walni***281;ta, wyeksplatowana i tyle.. na poczatek po***347;wi***281;***263; jednego Verbatima wtedy bedziemy mysle***263; co dalej
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2004
![]() |
Zrobiłem tak jak poradziłeś, narazie udaje mi sie nagrać płytę losowo by rzec mozna.
Plyty DVDRW mam 25szt i póki co kazda daje sie nagrac, ale przy probie odtworzenia materiału, płyta zawiesza katalog który staram sie odtworzyć. Czyli windows widzi pliki i katalogi ale właczając naped zaczyna szukac pliku i tak jakby nie mogl go zlokalizowac. Proba odtworzenia tak prawidłowo nagranej płyty u kolegi tez zawodzi. Jak on wspomniał jego naped szuka (zawiesza) i mieli powoli tak jak umnie. Płytki zwykle DVDR+ nagrałem dwie, poczym trzecia zkopsała sie ale co zauwazyłem bufor nagrywaki nie chciał wystartować, nagranie doszło tylko do 3% nagrywanego materiału, po około 20min proby nagrania pojawił sie komunikat w Nero, ze "Generowanie granic wysokiej zgodności DVD" chyba zawiodło. Nie wiem jak dołaczyc screena. Nastepnie te same filmy za jakis czas nagrałem na moja platiniumkę. Osobicie uwazam ze jest cos nie tak z buforem nagrywaki. Druga proba zagrania tych filmów zaczeła sie podobnie ale zjakiś przyczyn bufor nagrywaki tym razem wystartował. Przeniosłem pagefile.sys ponownie na dysk C: gdzie jest partycja FAT32. Zmieniłem takze ściezke pamięci tymczasowej Nero na dysk C:.Pomimo tych zabiegów płyta DVDRW nagrała sie ale niedaje sie odw twarzać. Please pomóżcie coś na to bo sprzet jest nowy i niechce wysyłać do serwisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Spamerzyna
Data rejestracji: 24.09.2006
![]() |
Czyli chyba ju***380; koniec nagrywarki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
@Kobrzyk link juz nie dziala, moglbym prosic o reupload. Moze ktos ma swiezy link.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Cytat:
Co to za zmartwienie, gdyby gwarancja ci się skończyła, to wtedy miałbyś wydatek, a tak jak napęd nie będzie nagrywał na dobrych płytach (platinium na pewno sie do nich nie zaliczają) to do serwisu i tyle.
![]() |
![]() |
#7 |
Dziadek
Zlotowicz
ch***322;opaki gadacie z umarlakiem ten go***347;***263; odezwal si***281; ostatni raz tu 7 miesiecy temu
![]()
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Witam, bios juz znalazlem, ale niestety chyba bede musial zaniesc do serwisu bo na dobrych tez nie nagrywa. Bios chyba nie pomoze.
![]() Dokladnie @czechoj temat mozna zamknac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Dziadek
Zlotowicz
no prosze i nawet sobie nowe konto spryciula za***322;o***380;y***322;
![]()
![]() |