![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() |
Philips Sdvd8441 (qsi Sdw-082k) Przestał Nagrywać Po Zmianie Firmware
Posiadam Acera 3613 i w nim taki właśnie napęd. Miał on oryginalnie firmware PX41, ale znalazłem w internecie linka do PX47 i zmieniłem go na nowszy, gdyż nagrywarka ta średnio dobra była. Jednak niestety po zmianie tego firmware nie nagrywa ona już żadnej płyty... A na dodatek nie czyta DVD+RW. Czy ktoś ma pomysł co zrobić, aby przywrócić stary firmware albo jakoś inaczej uratować napęd? Myślałem o poproszeniu kogoś ze starym firmware (PX41), żeby mi go zgrał i potem samemu go sobie wgrać, ale jakim programem to zrobić... O ile czymkolwiek się da... Liczę na Waszą pomoc
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.03.2007
![]() |
Cytat:
Hej. Miałem ten sam problem ( Aspire 3630 ) - wgrałem PA49 , przeinstalowałem wszystkie programy do palenia płytek i działa.( http://support.gateway.com/support/d...9&uid=11975959 ) tu masz odpowiedznie firmware. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() |
ten firmware też wrzucałem (to znaczy PA49) i wcale lepiej nie jest. Dalej są problemy z nagrywaniem i czytaniem (zwłaszcza DVD+RW). Nie wiem czy nie nagrywarka mi padła. Ale z drugiej strony wszystko zaczęło się razem ze zmianą firmware'a na nowszy. Bo na takim, który był defaultowo tam, to nie działała może idealnie, ale działała ta nagrywarka.
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oddaj na gwarancj***281;
zmiana firmware nie powinna przynie***347;***263; a***380; takich problem***243;w moim zdaniem nap***281;d pad***322; |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|