![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
PIONEER BD-RW BDR-TD03
Witajcie,
Szukam firmware do nagrywarki PIONEER BD-RW BDR-TD03. Nie umiem niestety nigdzie tego znaleźć. Pomoże ktoś fachowszy? Aktualna wersja, jaką posiadam to 1.0. Ostatnio zmieniany przez Guresz : 04.03.2014 o godz. 00:51 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam do tego modelu nie wyszła żadna aktualizacja firmware -jak również część dostępnych modeli to OEM Sony do których już tradycyjnie nie wyszło również żadne uaktualnienie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
Ooo, czary2mary, to już coś konkretnego. Dzięki. Ja znalazłem na stronce takie coś: drivers.awdit.com/unknown/pioneer-bd-rw-bdr-td03
Wynika z tego, że może jakieś tam uaktualnienie było, ale nie da się tam nic pobrać. A czy jest szansa, że będzie tu pasowało jakieś firmware z innej BDR? Musi być ta końcówka TD03? Problem mam taki, że na kilku płytach dwuwarstwowych Verbatima, podczas nagrywania płyt (Nero 2014) wyskakiwał mi błąd już sygnalizowany przez innych "Brak kalibracji mocy!" no i klops. Forumowicze sugerują update firmwaru. Dzięki za to, co już do tej pory podpowiedziałeś ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Oficjalnie aktualizacji do Twojej nagrywarki nie ma. Rozwiązania teoretyczne są dwa:
1. Odznaleźć kogoś, kto ma taką samą nagrywarkę z nowszym biosem i zgrać firmware i próbować go wgrać do Twojej nagrywarki. Może to być trudne, bo gdzieś doszukałem się informacji, że ten Pioneer to OEM Sony 2. Odnaleźć innego laptopa, któy wykorzystuje taką samą nagrywarkę, tylko często oferowaną pod innym symbolem (szukanie igły w stogu siana) i być może będzie do niego dostępny upgrade biosu.
![]() |
#5 |
![]() |
Panowie, odpowiedziami jestem usatysfakcjonowany. Dzięki wielkie ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wybór nagrywarki LG BH10LS lub LITEON IHBS 112 ORAZ PIONEER BDR 205 BK | rysieksat | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 0 | 27.05.2011 20:19 |
Pioneer DVR K-16 i DVD RW. Problem z nagrywaniem. | gombey | Napędy optyczne DVD | 15 | 06.12.2009 11:26 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
Nagrywarka mi zjada płyty | DriX | Napędy optyczne DVD | 22 | 20.05.2006 12:35 |
Pioneer DVR-107D - problem z nagrywaniem CD RW | Sparc666 | Napędy optyczne CD | 7 | 15.10.2004 19:45 |