Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.09.2005, 23:34   #1
JONNY WEST
Bywalec

Data rejestracji: 11.09.2005
JONNY WEST w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jest źle 1653s

może uznacie że mi sie szukać niechciało ale tak niejest mam nagrywarke dvd Lite-on 1653s i mam najnowszy bios i połowa płytek mi niechodzi jak powinna i pytam ws czy moge z powrotem cofnąć na starszy bios powiedzmy CSOK??
z góry dzięki

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.09.2005, 23:52   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...CS0M.stock.rar

tu są starsze biosy, którymi można cofnąć, tylko, że to pewnie nic nie da.

pewnie to wina płyt.
ed hunter jest offline  
Stary 15.09.2005, 07:19   #3
JONNY WEST
Bywalec

Data rejestracji: 11.09.2005
JONNY WEST w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gigamaster DVD+R dzięki ed hunter
Stary 01.10.2005, 17:57   #4
Belmond
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.10.2005
Belmond w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ludzie LiteOn 1653S to wielkie gówno. Mam ten napęd od stycznia 2005r. Na początku nie było wcale zle. Nagrywarka nie psuła płyt (no może pojedyncze sztuki no ale to się zdarza więc przymknąłem na to oko).Paliła + i ***8211; różnych firm Eproformance +, TDK ***8211; i nawet te tzw no name a teraz to jest wielkie nieporozumienie niszczy wszystkie płyty na biosie CSOM, CSOP z codeguys i CSOP z cdrinfo.pl zaznaczam że kupuje płyty marki Verbatim, Sony + i ***8211; więc wydaje mi się że to dobre płyty. Podczas wypalania w Nero użycie bufora odczytu jest w 100% załadowane natomiast poziom bufora opada np. do 30, 80 nieraz 90% postęp nagrywania zatrzymuje się na różnych wartościach np. 1%,30 % wypalara niby cały czas pali, dioda się świeci i płyta chodzi w środku jednak na płytę można czekać cały dzień. Nie wiem co mam teraz zrobić wrócić do starszego biosu czy wywalić tego syfa na puche? Proszę o pomoc może ktoś ma podobne problemy. Nie mam siły już na tą dziadowską tandete. Pozdrawiam i I will never buy LiteOn devices !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Belmond jest offline  
Stary 06.10.2005, 11:26   #5
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Belmond wszystko ma prawo sie popsuć nagrywarka (każda) też (rozumiem, że do zmiany biosu było ok ?)

rork jest offline  
Stary 06.10.2005, 21:08   #6
Brede
Technik ekonomista

Data rejestracji: 04.10.2005
Brede w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam LiteOn i jestem z niej bardzo zadowolony. Niedawno nawet ją "podrasowywałem" co oczywiście obrazuje mój post w tym dziale. Teraz działa świetnie, wypala szybko i dobrze. Na jakość nie ma co narzekać jak się używa takich markowych płytek jak TDK czy Verbatium. Poprostu cud miód.
Brede jest offline  
Stary 17.10.2005, 15:10   #7
:-PrzemekP
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.05.2005
:-PrzemekP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tez mam Litka 1653S no i nagrywa, tak jak kupiłem , nic nie wgrywałem, nic nie kopałem, nawet szmatka go nie przecierałem ... rok minął i .... pali dalej ... jedynie co mi nie chce łapnąć to takie ActivJet x4 które dostałem od kolegi, a le jak mi dał ActivJet x8 to juz załapał.
Kilka płyt tez mi zrujnowała ale może będzie ich w sumie z 20/rok.
No ale mam jakąś kwaśna minę gdy czytam na forum wasze komentarze ... i chodzi mi po głowie zmiana sprzętu ... tylko najgorsze pytanie ... NA JAKI ??
Stary 17.10.2005, 15:17   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez :-PrzemekP
ja tez mam Litka 1653S no i nagrywa, tak jak kupiłem , nic nie wgrywałem, nic nie kopałem, nawet szmatka go nie przecierałem ... rok minął i .... pali dalej ... jedynie co mi nie chce łapnąć to takie ActivJet x4 które dostałem od kolegi, a le jak mi dał ActivJet x8 to juz załapał.
Kilka płyt tez mi zrujnowała ale może będzie ich w sumie z 20/rok.
No ale mam jakąś kwaśna minę gdy czytam na forum wasze komentarze ... i chodzi mi po głowie zmiana sprzętu ... tylko najgorsze pytanie ... NA JAKI ??
no tak ....tylko stacjonarka nie chce czytać tych płyt

a pytania jaką nagrywarkę się nie zadaje

to temat tabu

można pytać tylko w jednym wątku http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56850

inaczej odpowiedź brzmi SAMSUNG

ed hunter jest offline  
Stary 18.10.2005, 08:13   #9
:-PrzemekP
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.05.2005
:-PrzemekP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
no tak ....tylko stacjonarka nie chce czytać tych płyt

a pytania jaką nagrywarkę się nie zadaje

to temat tabu

można pytać tylko w jednym wątku http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56850

inaczej odpowiedź brzmi SAMSUNG

masz rację ... jedo stacjonarne, oszkliwe DVD LG 5183 nie czyta wypalonych przez tego Litka płyt (jakis procent czyta),
a co do kupna nagrywarki to znów masz rację ... temat tabu ...
więc

Twoje uprawnienia: