![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.09.2005
![]() |
jest źle 1653s
może uznacie że mi sie szukać niechciało ale tak niejest mam nagrywarke dvd Lite-on 1653s i mam najnowszy bios i połowa płytek mi niechodzi jak powinna i pytam ws czy moge z powrotem cofnąć na starszy bios powiedzmy CSOK??
z góry dzięki ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...CS0M.stock.rar
tu są starsze biosy, którymi można cofnąć, tylko, że to pewnie nic nie da. pewnie to wina płyt. |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.09.2005
![]() |
Gigamaster DVD+R dzięki ed hunter
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.10.2005
![]() |
Ludzie LiteOn 1653S to wielkie gówno. Mam ten napęd od stycznia 2005r. Na początku nie było wcale zle. Nagrywarka nie psuła płyt (no może pojedyncze sztuki no ale to się zdarza więc przymknąłem na to oko).Paliła + i ***8211; różnych firm Eproformance +, TDK ***8211; i nawet te tzw no name a teraz to jest wielkie nieporozumienie niszczy wszystkie płyty na biosie CSOM, CSOP z codeguys i CSOP z cdrinfo.pl zaznaczam że kupuje płyty marki Verbatim, Sony + i ***8211; więc wydaje mi się że to dobre płyty. Podczas wypalania w Nero użycie bufora odczytu jest w 100% załadowane natomiast poziom bufora opada np. do 30, 80 nieraz 90% postęp nagrywania zatrzymuje się na różnych wartościach np. 1%,30 % wypalara niby cały czas pali, dioda się świeci i płyta chodzi w środku jednak na płytę można czekać cały dzień. Nie wiem co mam teraz zrobić wrócić do starszego biosu czy wywalić tego syfa na puche? Proszę o pomoc może ktoś ma podobne problemy. Nie mam siły już na tą dziadowską tandete. Pozdrawiam i I will never buy LiteOn devices !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
@Belmond wszystko ma prawo sie popsuć nagrywarka (każda) też
![]()
#6 |
Technik ekonomista
Data rejestracji: 04.10.2005
![]() |
Ja mam LiteOn i jestem z niej bardzo zadowolony. Niedawno nawet ją "podrasowywałem" co oczywiście obrazuje mój post w tym dziale. Teraz działa świetnie, wypala szybko i dobrze. Na jakość nie ma co narzekać jak się używa takich markowych płytek jak TDK czy Verbatium. Poprostu cud miód.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2005
![]() |
ja tez mam Litka 1653S no i nagrywa, tak jak kupiłem , nic nie wgrywałem, nic nie kopałem, nawet szmatka go nie przecierałem ... rok minął i .... pali dalej ... jedynie co mi nie chce łapnąć to takie ActivJet x4 które dostałem od kolegi, a le jak mi dał ActivJet x8 to juz załapał.
Kilka płyt tez mi zrujnowała ale może będzie ich w sumie z 20/rok. No ale mam jakąś kwaśna minę gdy czytam na forum wasze komentarze ... i chodzi mi po głowie zmiana sprzętu ... tylko najgorsze pytanie ... NA JAKI ![]() ![]()
#8 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() a pytania jaką nagrywarkę się nie zadaje ![]() to temat tabu ![]() ![]() można pytać tylko w jednym wątku http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56850 inaczej odpowiedź brzmi SAMSUNG ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2005
![]() |
Cytat:
a co do kupna nagrywarki to znów masz rację ... temat tabu ... więc ![]()
![]() |
|
|