Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.10.2005, 13:25   #1
Brede
Technik ekonomista

Data rejestracji: 04.10.2005
Brede w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Podkręcanie LDW-851S

Witam wszystkich. Moje pytanie tyczy się nagrywarki Lite-On LDW-851S. Chciałbym ją podkręcić by obsługiwała DVD+R DL. Czy wogóle coś takiego jest możliwe z tym sprzętem?

Próbowałem się zaopatrzać w nową "łatkę" ze strony http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html . Wgrałem niby nie ten firmware bo nagrywarka nie działała i mrugała pomarańczowa dioda. Oto co wgrywałem by zrobić update mojego LDW-851S:

Tym uaktualniałem (nie działało):
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...VS08.stock.rar

Tego użyłem by ożywić mój sprzęt:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...GS0P.stock.rar

Ale w dalszym razie nie wiem co wgrać by mój napęd obsługiwał DVD+R DL.

Za pomoc z góry dziękuję ....
Brede jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.10.2005, 14:43   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sflaszuj go tym http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...patched-cf.rar na 832 i bedziesz mial obsluge DL

ale najpierw przelec go tym http://codeguys.rpc1.org/patchers/omnipatcher-2.4.2.rar zmieniajac strategie zapisu i ustawiajac bitsetting
Stary 04.10.2005, 15:08   #3
Brede
Technik ekonomista

Wielkie dzięki Icemac!
Działa nawet lepiej niż myślałem ... Napęd rozpoznawalny jest teraz jako SOHW-832S. Sprawdziłem także obsługiwane formaty w Nero InfoTool. DVD+R DL jest zarówno na liście odczytu jak i zapisu. Obsługa DL potrzebna mi była do zgrywania na DVD grubszych materiałów fimowych, które nagrywam (legalnie bo z TV 8 ) )dzięki Tunerowi.

I tu jeszcze ostatnie ale ważne pytanie: w tym Nero InfoTool zauważyłem format DVD-R DL. Czy również można dzięki update firmware uzyskać efekt, by działał zarówno DVD +/-R DL?

Bo właśnie nie wiem jak się ma sprawa z dostępnością płyt DL. Można kupić tylko DVD+R DL? Bo jeśli tak to nie ma co chyba zawracać sobie głowy minusem DL ...

Ostatnio zmieniany przez Brede : 04.10.2005 o godz. 16:19
Brede jest offline  
Stary 04.10.2005, 17:52   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
z tego co wiem to 832 nie wspiera DVD-R/DL

chociaz moge sie mylic
Stary 05.10.2005, 11:01   #5
Brede
Technik ekonomista

No właśnie, 832 nie wspiera na bank. Dlatego pytam się o możliwość kolejnego update firmware. Czy istnieje jakiś taki pliczek ...?
Brede jest offline  
Stary 05.10.2005, 12:29   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

ten bios jest najnowszym biosem do litka

mozesz wgrac bios od soniaka, ale jakosc zapisu na biosie litka jest lepsza
Stary 06.10.2005, 21:09   #7
Brede
Technik ekonomista

Jeśli mam stracić na jakości to już wolę to co obecnie uzyskałem ...
Brede jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: