![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2005
![]() |
poprawianie osiągów nagrywarki, czy wogóle mozliwe?
mam nagrywarke LG GSA-4163B i nie jestem z niej za bardzo zadowolony. Jest mozliwość skrócenia czasu dostępu do płyt i zrobienia żeby nagrywała odrazu z wybraną prędkościa nie nie stopniowo przyspieszała? wiem że LG opracowało ten "specjalny" system nagrywania ale jak wybieram prędkość 32x przy nagrywaniu CD to średnia prędkość wynosi 18x
bufor odczytu nie spada poniżej 90%, a nagrywarka jest na 80 żyłowej taśmie z innym napędem |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Witamy na Forum !!! Pozwolę sobie jednak zauważyć, że takie pytanie wypadało by zadać chyba w dziale CDR Forum - http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=2 A w kwestii problemów - specem nie jestem, ale chyba nie ma możliwości zmiany czasu dostępu, a w kwestii prędkości - z tego co wiem, to chyba normalne, że średnia prędkość nagrywania jest niższa od założonej - nie można nagrać całej płyty z tą samą prędkością. Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2005
![]() |
ale w starej nagrywarce jak wybierałem 32x to średnia prędkość była bardzo zbliżona
Dział CDR jest chyba o nagrywarkach CD nie ma jakiś zmodyfikowanych "biosów" nagrywarek? |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Ale w nagrywarce 32x predkosc byla zapisywana w innym trybie Z-CLV http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/m...echnologia.php a nie w trybie CAV i start plyty odbywal sie z inna predkoscia niz w nowszych nagrywarkach
|
![]() |
![]() |
#5 |
Lite-ON 1693S
Data rejestracji: 26.09.2003
![]() |
Jedyne zmodyfikowane firmware'y sa dostepne tylko dla urzadzen (AFAIK) NEC'a i Lite-ON'a.
"Want a vision of the future, Winston? Imagine a boot stamping on a human face." (George Orwell, "1984") "And these children that you spit on, as they try to change their world" (David Bowie, "Changes") "Vinyls rock the world of music. And don't try to argue." (?) Powyższy podpis posiada homologację forum.cdrinfo.pl |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Widzę, że dyskusja trafiła już do bardziej właściwego działu - ale dział CDR Forum też byłby dobry, bo przecież pytałeś o nagrywanie płyt CD - a w tym dziale się o tym dyskutuje - jak widać na załączonym opisie. Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
|
|