![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2006
![]() |
Witam.
To moj pierwszy post na tym forum i chce jak najlepiej wyjasnic o co chodzi. Otórz posiadam wypalarke Pionka DVR-110D i kiedys przerobilem ją na A10XL , i wszystko przebiegło zgodnie z oczekwaniem Komputer jednak nadal wykrywa ją jako 110 ale np DVD-RAM jest aktywne.Teraz nagrywa normalnie bez błędów lecz kilka razy zepsuła mi plytki DVD+-R przy prędkości 16x, poza tym przy tej prędkości nagrywania zapisuje całą plytę dłużej niż przy 12x Lecz głównym problemem jest to, że chcę wgrać nowszy bios v1.41 (aktualnie jest v1.39), ale podczas uruchomienia upgrade'a w oknie dialogowym DOS pod Windowsem wypisuje "Available target is not found" Dodam, że konfiguracje soft/hardware nie byly zmieniane od poprzedniej aktualizacji. Czy ktoś wie jak można wyleczyć tą chorobę?? Ale ja mam wieki WEB!! żeby nie powiedzieć głupi Wystarczylo ściągnąć FW do A10XL i poszło bez problemu.
Ostatnio zmieniany przez bartifeeli : 11.07.2006 o godz. 18:20 Powód: Problem rozwiązany |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
![]() |