![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
Problem z firmware'm do CD
witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z upgrade'em firmware'u w CD-ROMIE. MODEL ASUS CD-S500/A Na stronie tajwańskiej Asusa są chyba 2 czy 3 wersje firmware'u do tego modelu i teraz w momencie gdy uruchamiam na kompie upgrade wyświetla mi okno zebym sie upewnieł ze nie ma w napędzie żadnej płyty CD bla bla bla, wciskam OK i teraz problem, wywala informacje ze nie moze ZNALEŹĆ ŹRÓDŁA DO UPGRADE'U. Tak się dzieje przy każdej wersji firmware'u, którą producent udostępnia do tego modelu.Na stronie asusa jest wersja 1.2, 1.3 i 1.41 z firmware'm od CD-S520/A. Mój CD-ROM jest sprawny chce tylko zmienić sobie firmware i nie moge. Czy ktoś z was miał taki problem lub wie jak go rozwiązać ![]() z góry wielkie dzięki. pozdrówka |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bez sensu, po co zmieniać frimware w CDROM-ie
![]() ![]()
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nie bez sensu, może i dla ciebie nie ma to sensu a po co wydają nowe biosy
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A sprobuj biosy stad, bo widze ze probujesz wladowac firmware nie od swojego napedu. Nic dziwnego ze ci wywala.
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1473 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
grzeniu:
wszystkie te biosy probowałem, pochodza one z ftp-a ASUS-a na Tajwanie taki sam efekt jest, dlaczego piszesz, że chce zastosowac biosy nie od mojego modelu ![]() mgit: np.poprawa odczytu niektórych nośników dzieki za zainteresowanie |
![]() |
![]() |
#7 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Trudno powiedziec czemu nie dziala, moze programik flashujacy asusa sie wysypuje. Kiedys, o ile dobrze pamietam, problemy sprawialo flashowanie jak ktos mial partycje w ntfs. Musialbys porozgladac sie w tematach w wyszukiwarce na forum, bo tutaj ci nie doradze. Nie wiem czy to w dalszym ciagu ma znaczenie, ale moze sprawdz to. Ja swojego asusa-nagryware upgradowalem bez zadnego problemu fabrycznym firmwarem, ale jade akurat na fat32. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
źle to troche napisalem, tylko wersja 1.41 jest od CD-S520/A a 1.2 i 1.3 od S500/A. Na stronie producenta podaja ze jest firmware do S500/A i są 3 wersje ale przy 1.41 w descriptions jest napisane S520/A mimo,że nazwa pliku 1.41 to CDS500_A4_141.exe.
Jest jeszcze wersja pod dosa ale wywala mikomunikat ze mam podac nazwe pliku do zapisu, w katalogu z upgradem są 4 pliki .hex i nie wiem ktorą podać i pewnie trzeba to zrobić pod czystym dosem a nie w konsoli pod winem. mam ntfs-a ![]() pozdro 4 @ll |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
pobrałem ze stronki auto-update dla asusowych cdromów i update pokazał mi ze nie ma nowej wersji biosa dla mojego cdka, troche to dziwne bo na stronce w download jest
pozdro 4 @ll |
![]() |
![]() |
|
|